Afsløring: Kæmpe narkosag på Kærshovedgård - fem beboere fængslet

Store mængder narkotika og et beløb på over 700.000 kroner beslaglagt op til og under stor og mørkelagt politiaktion for mere end syv måneder siden.

8:23
Beboere tiltalt for at være i besiddelse af mindst otte kilo hård narkotika til en værdi på over seks millioner kroner.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

En sag om en kæmpe narkofangst med Udrejsecenter Kærshovedgård i centrum har i mange måneder undgået offentlighedens øjne.

Det møder kritik fra en række politikere, der alle er dybt rystede over, at der er så hård kriminalitet på udrejsecentret.

TV MIDTVEST kan nu afsløre, at fem beboere på det midtjyske udrejsecenter siden henholdsvis december og januar har været varetægtsfængslet i en stor narkosag, der blandt andet indeholder anklager om narkohandel og nedgravet narko i en skov på Remmevej mellem Ikast og Isenvad.  

En sag, som Midt- og Vestjyllands Politi er gået stille med dørene omkring.

700.000 kroner og over otte kilo narko

Nu viser en aktindsigt, at fem Kærshovedgård-beboere samlet har fået beslaglagt over 700.000 kroner i kontanter og til sammen er tiltalt for at have været i besiddelse af over otte kilo særligt farlig narkotika som kokain og heroin samt en stor mængde piller og andre former for stoffer.

En del af dette er ifølge anklageskriftet blevet fundet på værelser på Kærshovedgård.

Alene kokainen og heroinen ville ifølge TV MIDTVESTs oplysninger kunne indbringe langt over seks millioner kroner ved salg på gaden.

Afsløring ryster politikere

- Jeg er mildest talt rystet. Der kan være en potentiel narkoring på Kærshovedgård. Det her er en enorm stor sag.

Sådan reagerer Dansk Folkepartis næstformand, Majbritt Birkholm fra Ryde. 

Også andre politikere er rystede. 

Regeringspartiet Venstres retspolitiske ordfører, Preben Bang Henriksen, forstår slet ikke, hvordan den form for kriminalitet kan foregå på Kærshovedgård. 

- Jeg er godt med på, at der har været historier fremme om butikstyverier og den slags. Men det her er jo i en helt anden liga, siger han.

Netop på Kærshovedgård burde der være ekstra opmærksomhed på, hvad beboerne foretager sig, mener Preben Bang Henriksen. 

- Så jeg er temmelig rystet, lyder det fra Venstremanden. 

Støjberg bekymret

Formanden for Danmarksdemokraterne Inger Støjberg er bekymret over, at offentligheden ingenting har fået at vide om en sag med fem anholdelser.

- Jeg tror ikke, man har lyst til fra regeringens side at få det her ud til offentligheden, for det vil øge utrygheden. Og kan man skabe et billede af, at alting er fryd og gammen på og omkring Kærshovedgård, tegner det jo et billede af, at der ikke skal være et tredje udrejsecenter for de hårde kriminelle. Men det mener jeg, der skal, siger hun.

Politi: Helt efter bogen

Chefpolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi understreger, at narkosagen på Kærshovedgård er kørt helt efter bogen og fortryder ikke, at der ikke er blevet meldt noget ud til naboer og offentlighed før nu.

- Jeg vil sige det på den her måde. Hvis vi skulle gentage det her, så ville det foregå på præcis samme måde, siger Claus Hilborgs, der er chefpolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Han understreger, at politiet intet har skjult i sagen om den store narkosag fra Kærshovedgård, hvor fem tiltalte beboere blev anholdt og varetægtsfængslet tilbage i henholdsvis januar og december.