Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Psykiatri Listens medlem af regionsrådet Peter Møller Andersen er skiftet til Socialdemokratiet, og det er ærgerligt, mener tidligere formand Mikkel V. Rasmussen. Men listens synspunkter vil stadig være repræsenteret, lyder det fra Peter Møller Andersen.

Ved valget i 2017 blev Psykiatri Listen valgt ind regionsrådet i Region Midtjylland med én eneste mærkesag: Forholdene i psykiatrien skulle forbedres.

I foråret 2020 trådte listens medlem af regionsrådet og daværende formand, Mikkel V. Rasmussen, ud af rådet, fordi han fik job som ledende overlæge ved Psykiatrisk Afdeling Vejle.

Ind kom i stedet Peter Møller Andersen som suppleant.

Nu er listen dog ikke længere repræsenteret i rådet. Region Midtjylland oplyser på sin hjemmeside, at Peter Møller Andersen fra i dag er medlem af Socialdemokratiet:

- Peter Møller Andersen indtræder som menigt medlem i den socialdemokratiske gruppe og bevarer i den forbindelse sine udvalgsposter i Forretningsudvalget, Hospitalsudvalget og Udvalg for nære sundhedstilbud, skriver regionen.

quoteDet er ærgerligt, at han ikke bare stiller op for Socialdemokratiet ved næste valg, hvis det er det, han vil og så lader mandatet gå videre til den næste i rækken nu.

Mikkel V. Rasmussen, bestyrelsesmedlem, Psykiatri Listen

- Burde have givet mandatet videre

Tidligere medlem af regionsrådet og tidligere formand for Psykiatri Listen, Mikkel V. Rasmussen, er ærgerlig over skiftet:

- Det er ærgerligt, at han ikke bare stiller op for Socialdemokratiet ved næste valg, hvis det er det, han vil og så lader mandatet gå videre til den næste i rækken nu, siger Mikkel V. Rasmussen, der stadigvæk er bestyrelsesmedlem i Psykiatri Listen.

Han er blandt andet bekymret for, at Psykiatri Listens synspunkter vil stå svagere i budgetforhandlingerne i Region Midtjylland, der skal finde sted til september:

- Vi havde mange mål på vores psykiatri-program. Vi er inde i en god proces, men vi er ikke i mål endnu Det kunne godt have ventet til november. Så havde det stået ham frit for at stille op for et andet parti, siger Mikkel V. Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Andersen: Vil fortsat kæmpe for psykiatrien

Peter Møller Andersen siger dog, at han fortsat vil kæmpe for psykiatrien:

- Jeg mener, jeg kan gøre det endnu bedre for psykiatrien, end hvis jeg var fortsat for listen.

- Nu sidder jeg i en gruppe, hvor vi er 16, og hvor jeg måske kan påvirke nogen i processen, siger Peter Møller Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

quoteJeg har de samme holdninger, som jeg har haft hidtil.

Peter Møller Andersen, regionsrådsmedlem, Region Midtjylland

Ifølge Peter Møller Andersen har han aftalt med formand for regionsrådet Anders Kühnau, at Psykiatri Listen vil blive hørt i budgetforhandlingerne og vil få mulighed for at komme med deres ønsker til 2022 budgettet.

Men Psykiatri Listen har jo ikke en stemme at forhandle med?

- Det er rigtigt, at de ikke længere har nogen repræsentant i rådet. Men jeg har de samme holdninger, som jeg har haft hidtil, siger Peter Møller Andersen.

Mulige nye kandidater på vej

Hos Psykiatri Listen kan Mikkel V. Rasmussen endnu ikke sige, om listen vil være at finde på stemmesedlen til valget i efteråret:

- Vi har et møde i starten af næste uge, og der har vi nogle nye kandidater, der gerne vil stille op for os. Vi skal have en snak med dem, og det er et arbejde, der skal foregå uanset hvad, men jeg kan ikke sige det endeligt endnu, siger Mikkel V. Rasmussen.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.