Nu kan alle borgere i regionen bruge ny patient-app

Region Midtjylland forventer, at en tredjedel af konsultationerne med det kliniske personale inden for få år vil foregå virtuelt.

Videokonsultation, selvbooking og en digital patientassistent til hospitalsbesøget. 

Det er nogle af de muligheder, der nu bliver tilgængelig på en række patienters mobil, og som løbende vil blive tilgængelig for alle patienter i Region Midtjylland.

Det skyldes en ny patient-app, Region Midtjylland som den første region i landet tilbyder. 

Idéen er, at app'en, MineAftaler, skal gøre det nemmere at være patient på regionens hospitaler.

Der ligger et stort uudnyttet potentiale i at gøre patientkontakten mere digital og mobil, lyder det fra produktchef i Region Midtjylland.  Foto: Region Midtjylland
Der ligger et stort uudnyttet potentiale i at gøre patientkontakten mere digital og mobil, lyder det fra produktchef i Region Midtjylland.  Foto: Region Midtjylland
Foto: Region Midtjylland

Frihed til at vælge

Region Midtjylland har allerede prøvet sig frem med online selvbooking på en række hospitaler.  

- Selvbooking giver patienter mulighed for selv at planlægge deres tid på hospitalet ud fra deres hverdag og arbejdsliv. MineAftaler-app'en samler mange funktioner til selvbetjening i ét værktøj, siger produktchef i Region Midtjylland, Henrik Vestring, i en pressemeddelelse. 

Afdelingerne på regionens hospitaler tager gradvist løsningen i brug. Til en start er det alle afdelinger i psykiatrien samt enkelte afdelinger på hvert hospital, der nu kan tilbyde patienterne muligheden for videokonsultation via deres mobiltelefon.

I takt med at stadig flere afdelinger tager den nye app i brug, kan flere og flere patienter aktivere videokonsultation direkte fra app'en. 

Stort potentiale

Henrik Vestring forventer, at en tredjedel af konsultationerne med det kliniske personale inden for få år vil foregå virtuelt.

Han har store forventninger til udbredelsen af selvbooking på mobiltelefonen.

- Der ligger et stort uudnyttet potentiale i at gøre patientkontakten mere digital og mobil. Det gælder i forhold til at gøre det nemt og sikkert for hver patient, men også i forhold til, hvordan vi gradvist fremover kan gøre hverdagen lettere for sundhedspersonalet. Samtidig vil endnu mere fremover foregå ambulant. Her er videokonsultationer et af de helt centrale redskaber, siger han.

Udover funktioner, som gør det nemmere at interagere med hospitalet hjemmefra, vil app'en ifølge Region Midtjylland også kunne hjælpe patienten under selve besøget på hospitalet.

Her kan hver patient blandt andet følge sine aftaler på hospitalet, få løbende besked om forventet ventetid og finde et oversigtskort over hospitalet.

MineAftaler-app'en er gratis og kan downloades på både App Store og Google Play. Brug af MineAftaler sker sikkert via login med NemID.

Du læse mere om app'en her.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.