Nadja passer sine børn derhjemme – nu bliver tilskuddet fordoblet

De har ligget i den nærige ende af skalaen, men nu vil Silkeborg Kommune fordoble tilskuddet til forældre, der hjemmepasser sine børn.

Familien Sørensen fra Bryrup har de seneste tre år udelukkende levet af mandens indkomst.

De foretrækker nemlig, at deres to børn bliver passet hjemme fremfor at komme i daginstitution, og derfor hjemmepasser Nadja Kristina Sørensen sine to børn.

- Det giver rigtig meget ro, og der er ingen travle morgener. Jeg har slet ikke været i tvivl om, at jeg gerne ville give mine børn og min familie noget ro de første år, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Nadja Kristina Sørensen passer sin søn på ni måneder derhjemme, mens datteren på tre år netop er begyndt i deltidsdagpleje.

En ellers nærig kommune

I Silkeborg Kommune kan man få et tilskud på 2.000 kroner i måneden, hvis man passer sine børn derhjemme.

Det er ikke alle kommuner, der tilbyder støtte til hjemmepasning, og af dem der gør, har Silkeborg økonomisk ligget i den lave ende.

Men nu er der en tidlig julegave på vej til familier, der hjemmepasser deres børn fra Silkeborg kommune. Fra næste år vil de nemlig fordoble tilskuddet, og det betyder, at de nærmer sig gennemsnittet.

- Vi mangler noget fleksibilitet til de forældre, der gerne vil gå hjemme lidt længere tid, og give deres børn den oplevelse, siger Søren Kristensen (S), der er formand i Børne- og Ungeudvalget i Silkeborg kommune.

Det kommer til at koste kommunen omkring 1 million kroner at sætte beløbet op, og derfor vil de gerne have flere børn ind i ordningen.

Hvorfor er det andres opgave at finansiere, at nogen forældre vil passe deres børn hjemme?

- Det er en vekselvirkning, som jeg synes, er rigtig vigtig. Vi skal være med til at skabe de bedste rammer for børn, og jeg har et stort hjerte for børn i 0-6-årsalderen, og de skal have en god start på livet, siger Søren Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Har stor betydning

For at få det hele til at køre rundt arbejder Nadja Kristina Sørensens mand som musiker ved siden af sit fuldtidsjob.

Den seneste tid med mange corona-restriktioner har dog presset familien økonomisk, da Nadja Kristina Sørensens mand ikke må spille. Derfor lander de 2.000 ekstra kroner på et tørt sted.

- Det vil gøre, at min mand ikke behøver have et ekstra job. Det vil gøre, at vi lige kan få det til at løbe rundt uden at have en opsparing. 2.000 kroner ekstra er rigtig mange penge for os, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Byrådet giver den endelige godkendelse til forslaget i december.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.