Meteorsværm: Pæne chancer for at se stjerneskud i aften

Naturens eget nytårsfyrværkeri passerer hen over hovedet på os - og nordjyderne får rimeligt vejr til at nyde showet.

Natten til onsdag var det nytårsfyrværkeriet, der lyste aften- og nattehimlen op - men i aften blændes der op for naturens helt eget og imponerende festfyrværkeri.

For meteorsværmen Kvadrantiderne er i aften og nat over os med hundredvis af stjerneskud, der vil fare hen over himlen.

Og der er gode chancer her i Nordjylland for at opleve det lysende meteorshow. For vagtchefen ved DMI, Martin Lindberg, lover ringe skydække over Nordjylland - især frem til midnat natten til lørdag.

- Hele aftenen er der gode chancer for at se meteorsværmen. Der er lave skyer, der passerer, men der er samtidig kraftig vind, så skyerne blæser hurtigt væk og giver nordjyderne mulighed for at se stjerneskuddene, siger Martin Lindberg.

Skyer kan drille senere i nat

Ifølge ham er der bedst chancer frem til midnat, for i løbet af natten bliver det mere skyet, og det kan i sagens natur drille udsigten til meteorsværmen.

Meteorsværmen, Kvadrantiderne, er en årligt tilbagevendende begivenhed, der finder sted her i starten af januar. Og selve stjerneskuddene kommer fra resterne af støvkorn, der brænder op på vejen ned i vores atmosfære. Og ifølge Den Store Danske er det maksimale antal stjerneskud cirka 100 styk i timen.

Så det er bare med at klæde sig varmt på og gerne finde et mørkt område, hvor der ikke er kunstigt lys, der generer, og så ellers nyde stjernskuds-showet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.