Kystredder blev stoppet af politiet og fik kæmpe bøde inden redningsaktion: Her er politiets forklaring

Leder af færdselspolitiet hos Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at man generelt har et godt samarbejde med kystredningstjenesten.

(Arkivfoto).
(Arkivfoto).
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Tilbage i november i 2022 kørte Jonas Kjær mod Hanstholm Havn, efter at alarmen gik.

Meldingen lød at en mand, var faldet overbord, og det fik Jonas Kjær til at trykke lidt ekstra på speederen.

- På det åbne stykke, der er på havnen, bliver jeg målt til at have kørt 86 kilometer i timen af en civil politibetjent. Han kører efter mig ned til parkeringspladsen og vil have mine oplysninger, fortæller Jonas Kjær og fortsætter:

- Da han har fået telefonnummer og mit kørekort, spørger jeg, om ikke han kan ringe til mig senere, fordi jeg ikke har tid. Han siger, at jeg skal vente, til han har skrevet færdig, og jeg bliver stående et par minutter.

Nu forklarer politiet

Henrik Glintborg, der er leder af færdselspolitiet hos Midt- og Vestjyllands Politi fortæller nu til TV2 Nord, at færdselsloven skal overholdes, når man kører i sin civile bil - uanset hvad.

- Når man kører civil bil, lige meget om man er brandmand, redningsmand eller politimand, så skal man selvfølgelig overholde færdselsreglerne. Og det ved man også godt, fortæller han og fortsætter.

- Færdselsreglerne er til, da man udsætter andre for potentiel fare, og især ved for høj hastighedskørsel.

Han forklarer dog, at der findes særlige bestemmelser for udrykningskørsel i civilbil, men at der ikke var tale om disse i tilfældet. 

Henrik Glintborg er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.
Henrik Glintborg er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

I forhold til Jonas Kjærs kritik af, at han ikke måtte rykke ud på vandet og vente med at snakke med betjenten til efter redningsaktionen, forklarer Henrik Glintborg også årsagen.

- Generelt set arbejder vi så hurtigt så muligt, men når der er tale om en så alvorlig overtrædelse af hastighed, så skal politibetjenten sørge for at sikre sig at få alle oplysninger omkring den pågældendes identitet, før man kan gå.

Dog er der en ting, som Henrik Glintborg ærgrer sig over.

- Jeg kunne godt have ønsket mig, at have fået dialogen tilbage i november fremfor nu, konstaterer han.