Festival præsenterer fire første musiknavne

Alive Festival er klar med de første navne til sommerens festival i 2023.

Ganger er et af navnene, der kommer på plakaten.
Ganger er et af navnene, der kommer på plakaten.
Foto: Torben Christensen / Ritzau Scanpix

De første navne er på plads. Alive Festival i Thy præsenterede nemlig tirsdag fire musiknavne, som folk kan glæde sig til at høre næste sommer.

Der er tale om Ganger og Guldimund, og upcoming bands i form af Kind mod Kind og ROYA.

- Vi er meget stolte af årets fire første navne fra et musikprogram, som vi har store forventninger til. Der er gamle kendinge og et par dugfriske navne fra den danske musikscene. Det er blandt andet en ventet koncert med Guldimund og Ganger, der endelig kommer til at vise sig frem på festivalens største scene, siger Nicolai Demuth, kunstnerisk ansvarlig i Alive Festival.

Guldimund med Asger Nordtorp Pedersen i centrum fik hele tre priser ved dette års Steppeulven. Han fik tildelt prisen Årets Musiker, Årets Tekstforfatter og Årets Album, der tager afsæt i eftertænksomme tekster og fine melodier.

I 2022 skulle Guldimund have sat gang i festen til Alive Festival, men dengang måtte han melde afbud forud for festivalen.

Lokale musikere

Ganger, som har flere bandmedlemmer, der er opvokset i Thy, vender tilbage til Alive Festival. I gruppen synger de blandt andet om opvæksten i Hanstholm.

Udover Ganger tilfører ROYA også noget lokalt til festivalen.

Den ene halvdel af ROYA, Line Gade, kommer fra Hurup i Thy og har udgivet flere singler med ROYA’s anden halvdel, Sebastian Igens.

Dét, at nogle af artisterne er fra Thy, betyder meget for arrangørerne.

- Det er vigtigt for os at præsentere de lokale stjerneskud, når chancen byder sig, og derfor er vi glade for at have Ganger og ROYA med på plakaten, siger Nicolai Demuth.

Alive Festival løber af stablen 27.-29. juli. 2023, og de forventer alt i alt at få 3500 besøgende.