Direktør i chok efter kraftig brand: Designmøbler til millioner af kroner går tabt

En møbelfabrik i Gedsted i Vesthimmerland er natten til fredag blevet ramt af en voldsom brand.

Sådan så møbelfabrikken Getama ud natten til fredag.

- Det er hele produktionen. Det er alt. Alt er væk.

Sådan lyder det fra Christoffer Buus, der er salgsdirektør i møbelfabrikken Getama, som har huse i Gedsted mellem Aalestrup og Hvalpsund.

Christoffer Buus blev i nat vækket af politiet, der ringede ham op og gjorde ham opmærksom på, at der var gået ild i møbelfabrikken.

- Det var chokerende. Det havde jeg selvfølgelig slet ikke set komme, siger salgsdirektøren, der netop nu står og kan kigge på den brændende bygning.

brandgedsted2
Foto: Per Frank Poulsen, TV 2 Nord

Getama har i årevis produceret Wegner- og andre designmøbler. Derfor er det møbler til mange millioner, der går tabt i ilden.

På nuværende tidspunkt har Christoffer Buus dog ikke noget overblik over, hvor mange millioner af kroner der er gået op i flammer. Lige nu er hans håb, at sengeafdelingen kan reddes.

Nordjyllands Politi blev kaldt ud til branden på Holmmarksvej klokken 03.40. De arbejder stadigvæk på stedet sammen med Nordjyllands Beredskab. Hjemmeværnet er tilkaldt for at spærre vejen af, så trafikken ikke kommer til at genere slukningskøretøjerne.

- Der bliver nok tale om en kontrolleret nedbrænding af den bygning, der er ild i, udtalte vagtchef ved Nordjyllands Politi Jesper Sørensen til TV2 Nord ved 6.30-tiden.

brandgedsted3
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Getama var i dag lukket. Derfor er ingen medarbejdere mødt ind til morgen. Christoffer Buus oplyser, at han netop nu skal have informeret alle firmaets medarbejdere om situationens alvor.

Virksomheden blev grundlagt i 1899. Tidligere havde de en fabrik et andet sted i byen, men de har haft huse på Holmmarksvej siden midten af 1960'erne.

Det vides endnu ikke, hvorfor branden opstod. Det skal tekniske undersøgelser afklare.