Vingegaard om historisk bedrift: - Det er svært at sætte ord på

Jonas Vingegaard slutter som nummer to i dette års Vuelta – klemt ind mellem to holdkammerater i form af Sepp Kuss og Primoz Roglic.

20230916-194041-L-2286x1524ma
Foto: Manuel Bruque/EPA/Ritzau Scanpix

Overlegen dominans dækker næsten ikke over det, Jumbo-Visma har præsteret i dette års Vuelta a España.

Fem etapesejre, tre mand på podiet og vinder af holdkonkurrencen.

Det er facitlisten efter 20 etaper i det spanske etapeløb, og med en enkelt etape tilbage – som er paradekørsel til hovedstaden Madrid – er det også tid til at ånde lettet op og glæde sig over bedriften.

- Det er helt fantastisk. Det er svært at sætte ord på. Jeg er glad for, at vi slutter som nummer et, to og tre, og jeg er endnu mere glad for, at det er Sepp (Kuss red.), der vinder. Det er fantastisk, siger Jonas Vingegaard til TV 2 Sport.

Mod egne forventninger

Den overlegne måde, Jumbo-Visma har triumferet på i Vueltaen, kommer også bag på den danske Tour de France-vinder.

- Det overrasker også os selv lidt. Det havde vi overhovedet ikke forventet inden. Bare en af os havde vundet, havde vi været sindssygt glade for det. Det er svært at sætte ord på. Det er mange år siden, det er sket, og det er måske noget, der aldrig sker igen.

Noget andet, der er historisk, er, at Jumbo-Visma har vundet alle tre Grand Tours i denne sæson. Roglic i Giro d'Italia, Vingegaard i Tour de France og nu altså Sepp Kuss i Vueltaen.

- Det har været en historisk sæson for os – det har været fedt at være en del af.

Er der en lille del af dig, der tænker nu, at du kunne have vundet, eller fylder stoltheden over det hele bare?

- Nej, det er bare stolthed over det hele. Jeg vil bare nyde det her og ser virkelig frem til i morgen (søndag red.). Hele holdet skal også på podiet, fordi vi vinder holdkonkurrencen.

- Det bliver en vild dag med alle tre pladser på podiet.