Solrig torsdag - og de næste dage bliver endnu bedre

Pinsen byder på tørt og smukt vejr med stigende temperaturer.

Der er lunt og solrigt vejr på vej. Foto: Mads Claus Ramussen / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Sommeren står for døren, og vejret inviterer til brug af shorts og kjoler. Vejret bliver decideret solrigt, og fra lørdag når temperaturen op over 20 grader.

Femdøgnsprognose fra 29. maj til tirsdag 2. juni.   Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Allerede fra morgenstunden i dag er himlen blå de fleste steder, og vinden er mere rolig end de foregående dage.

Prognose klokken 10. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I løbet af formiddagen vil der dannes skyer nogle steder. Det er såkaldte "godtvejrs-skyer", som dannes af, at luften over land varmes op.

Skyerne er ret harmløse og langt de fleste - hvis ikke alle - vil få tørvejr i dag. Det kan dog ikke afvises, at det kortvarigt kan smådryppe et enkelt sted eller to. På nedenstående prognosekort kan man se en lille blå plet med regn over det nordlige Lolland.

Prognose klokken 15. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Vinden vil være svag til jævn fra forskellige retninger, og nær kysterne vil man kunne opleve søbrise i eftermiddagstimerne. Temperaturerne vil i eftermiddag placere sig mellem 15 og 18 grader og kun langsomt falde i aftentimerne.

Prognose klokken 20. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Nyd solen, men med omtanke

Årsagen til det fine vejr er et højtryk over Nordsøen, som de næste dage vil brede sig videre ind over Danmark. Der er kun lidt over tre uger til Sankt Hans, så solen kommer derfor højt på himlen.

Solopgang og solnedgang 28. maj 2020. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

UV-indekset vil i dag nå op omkring 5,5. Når UV-indekset er over 3 anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at man beskytter sig mod solen ved brug af skygge, solhat og solcreme.

Læs også Mere sol og op til 20 grader i den kommende uge