Politiet opfordrer til ikke at dele krænkende video

Efterforskningen viser, at videoen især bliver delt blandt børn og unge mennesker.

Politiet opfordrer til, at man ikke deler en udenlandsk video med to cirka 10-årige drenge, der har seksuel omgang med hinanden.

Det skriver Rigspolitiets Nationale Cybercrime Center (NC3) i en pressemeddelelse.

Politiets indledende efterforskning i sagen peger på, at videoen især bliver delt blandt børn og unge mennesker, og politiet opfordrer derfor nu kraftigt til, at delingerne af videoen stoppes omgående, uanset hvilken online platform, der benyttes.

- Hver eneste gang videoen bliver delt, betyder det en yderligere krænkelse af personerne i videoen, men det kan også få konsekvenser for dem, der deler videoen, siger politiinspektør Claus Birkelyng fra Rigspolitiets Nationale Cybercrime Center (NC3).

Strafbart at dele

Han siger, at det er strafbart at dele videoen.

- Delingen er en overtrædelse af straffelovens paragraf 235 om deling af seksuelt krænkende materiale af børn, og man vil også kunne blive sigtet, selv om det muligvis kunne tyde på, at videoen bliver spredt, fordi nogle finder dele af den morsom, siger Claus Birkelyng.

Han siger også, at efterforskningen stadig er på et indledende stadie, og at det endnu er for tidligt at sige, hvornår dem, der har delt videoen, hører fra politiet.

- Videoen stammer fra udlandet og har floreret internationalt i flere år. Aktiviteterne i videoen fremstår umiddelbart som frivillige mellem de to drenge, men det gør hverken fra eller til i forhold til, om det er strafbart at dele videoen: Det er strafbart at dele denne seksuelt krænkende video af børn, siger Claus Birkelyng.

Politiet har fire gode råd:

  1. Slet videoen omgående
  2. Meddel afsenderen, at du ikke er interesseret i at modtage den slags krænkelser af børn
  3. Fortæl desuden afsenderen, at de fremover bør tænke mere over, hvad de deler på nettet
  4. Forældrene bør tale med børnene om god digital adfærd, og om hvad man deler

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.