Mod alle odds blev Gidsel en stjerne: - Den vildeste udvikling, jeg har set

- Det var meget grænseoverskridende, siger Mathias Gidsel om perioden, hvor et tv-hold fulgte ham karrierens hårdeste måneder.

Mathias Gidsel
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

- Jeg kan ikke komme på et eneste eksempel, hvor det er gået så meget op i en højere enhed, og hvor der kommer en spiller så ubemærket ind og får så stor afgørende en rolle.

- Hans udvikling er den vildeste, jeg har set.

Ordene fra henholdsvis TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard og GOG-træner Nicolej Krickau fortæller historien om Mathias Gidsel, der til VM i januar 2021 gik fra at være et talent til allemandseje.

Den rejse tager ”Gidsel – mod alle odds” os med på. Hovedpersonen har nemlig lukket et tv-hold ind i sit liv.

- Der var meget grænseoverskridende at have et kamerahold med og gå rundt og filme.

- Det var en ret vild periode, og jeg synes, det giver et ret godt indblik i personen Mathias. Man ser min allerførste skade og følger en ret sårbar periode i mit liv. Og så hører man også nogle gode barndomshistorier og ser, hvor meget lille jeg var, da jeg var helt lille, siger Mathias Gidsel.

Alvorlig skade og vejen tilbage

I dokumentaren, der kan ses på TV 2 PLAY, kommer man med bag kulissen og følger Gidsels op- og nedture.

Kameraholdet følger ham blandt andet i karrierens hårdeste periode, hvor en alvorlig skade fra bronzekampen mod Frankrig ved EM i 2022 holdt ham ude på sidelinjen i flere måneder.

Her får man et unikt indblik i hans vej tilbage, som var kortere end forudset, fordi Gidsel havde en DM-titel med GOG, han gerne ville vinde.

Havde brug for hjælp efter VM-triumf

Året forinden efter VM-triumfen i Egypten, hvor Gidsel blev valgt til All Star-holdet, fortæller han også om den hårde tid, han – overraskende for ham selv – gennemgik, da han kom hjem.

- Jeg gik i en måned rundt i min lejlighed og var en forfærdelig ven og en forfærdelig søn. Uden jeg måske selv kunne indse det, var jeg ked af det, og jeg gik jeg i seng klokken otte om aften.

Mathias Gidsel i genoptræningsforløb efter korsbåndsskaden.
Mathias Gidsel i genoptræningsforløb efter korsbåndsskaden.
Foto: TV2 Sport

- Men jeg var jo fuldstændig brugt. Jeg havde jo ikke nogen batterier tilbage. Jeg fangede også mig selv i at stå i min egen lejlighed i Odense og nærmest smågræde.

Gennem Team Danmark fik han rakt ud efter en sportspsykolog, og sammen fik de styr på psyken og ladt batterierne op igen, så han var klar til OL samme år. Her blev han kåret til håndboldturneringens med værdifulde spiller.

Fravalgt og overset

Forhindringer mødte han også, inden tilværelsen som professionel håndboldspiller overhovedet var på tegnebrættet.

Da han som 15-årige tog på Oure efterskole var han i begyndelsen ofte ked af det, hvilket affødte opkald til sine forældre med ønsket om at komme hjem. Blandt andet fordi han ikke var en del af førsteholdet på skolens håndboldhold.

Tingene ændrede sig, efter han tre måneder inde i opholdet havde fået chancen på førsteholdet på grund af en skade på holdet. Den chance greb han. Hans træner husker tydeligt Gidsel og hans evner på en håndboldbane.

- Han havde jo et fantastisk talent. Det kunne man se på hans omgang med bolden og den forståelse, han ikke mindst havde for spillet, siger håndboldunderviser på Oure Efterskole Carsten ’Stump’ Langager.

Mathias Gidsel i genoptræningsforløb efter korsbåndsskaden.
Mathias Gidsel i genoptræningsforløb efter korsbåndsskaden.
Foto: TV2 Sport

Han blev ved med at udvikle sig, og i 2017 fik han debut for GOG's førstehold. I 2021 blev han kåret til Årets Fund som den første håndboldspiller siden 1957. Sidste år skiftede han til Füchse Berlin i Bundesligaen.

I øjeblikket 23-årige Gidsel nøglespiller for det danske landshold, der jagter en historisk tredje VM-titel i streg.

Se Gidsels vej mod toppen i 'Gidsel – mod alle odds' på TV 2 PLAY nu.