Metaldetektor finder forlovelsesring efter 72 år

Ringen, som fandt hjem til Elly 72 år efter hun havde tabt den - Troels Thomsen og Klaus Østergaard fandt den på en mark i Mønsted i efteråret 2016.

To venners tur med metaldetektor på en mark i Mønsted i efteråret 2016 endte forleden med, at en 89-årig kvinde blev lykkelig. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad. 

- Det var fantastisk. Man bliver meget varm om hjertet.

Sådan siger Klaus Østergaard fra Viborg til TV 2. Sammen med sin gode ven Troels Thomsen gjorde han et helt utroligt fund i efteråret sidste år, da de to var ude at søge med deres metaldetektorer på en mark i Mønsted vest for Viborg.

Det var Troels, der med sin metaldetektor fandt ringen, der ifølge Viborg Stifts Folkeblad lå 10 centimeter nede i jorden.

"Elly 18/5-45", stod der på ringen, og da Klaus Østergaard efterlyste Elly i et Facebook-opslag, gav det uventet gevinst.

- Det er min bedstefars ring! Han tabte den 2 uger efter deres forlovelse, skrev Mette Secher Christiansen i en kommentar til opslaget.

For Troels Thomsen og Klaus Søndergaard har fundet af ringen og mødet med Elly og hendes familie - Elly fik tre børn med Viggo og har nu 14 børnebørn og 24 oldebørn - ført til venskab med hendes familie og til en ny hobby hos Ellys familie.

- Hendes barnebarn vil nu gerne ud sammen med os med metaldetektor. De har jo oplevet, hvad vi kunne finde med den, siger Klaus Søndergaard.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.