Familie i Holstebro fanget i unges kampe med kanonslag og bomberør

Grupper på mellem 10 og 30 unge affyrer kanonslag og bomberør efter hinanden. En familie med fem børn frygter for deres sikkerhed.

Pernille Svane og Henrik Kjærside leder lige nu efter et nyt sted at bo på grund af urolighederne.
Pernille Svane og Henrik Kjærside leder lige nu efter et nyt sted at bo på grund af urolighederne.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Unge i Asagården i Holstebro affyrer fyrværkeri efter hinanden. Det er dokumenteret på en video, som to beboere, Pernille Svane og Henrik Kjærside, har optaget.

De bor i boligblokken med deres fem børn og føler sig nærmest fanget i en krigszone, når to grupperinger på mellem 10 og 30 unge affyrer kanonslag og bomberør efter biler og efter hinanden.

- Ja, vi er bange, og nu leder vi efter et andet sted at bo, siger Pernille Svane og Henrik Kjærside til TV 2.

I flere dage har de to og deres fem børn på nærmeste hold oplevet kampene.

- De løber ind og ud mellem blokkene og efter hinanden, og vi er bange for, at nogen bliver ramt og kommer til skade, siger Henrik Kjærside.

Tæt på

For parrets fem børn i alderen otte måneder til 13 år har de høje brag tæt på også været traumatiske.

- Vores 11-årig dreng kom ind og rystede over det hele, fordi der var et bomberør, der var eksploderet tæt på ham. Vi frygter for vores børns sikkerhed, siger Pernille Svane.

Parret er ikke de eneste, der føler sig voldsomt generet af fyrværkeriet.

- Der bliver skudt med raketter og krudt hele tiden. På skoledage kunne min søn ikke sove. Det er virkeligt voldsomt. Det er ganske enkelt utrygt, siger en anden beboer, Christine Thea Neve til Holstebro Dagblad.

Pernille Svane og Henrik Kjærside fortæller, at de unge, der affyrer kanonslag og bomberør, er i alderen fra cirka 14 til 25 år.

- Men der er også børn på helt ned til seks-otte år, som hjælper til og for eksempel holder vagt og advarer dem, når politiet kommer, siger Henrik Kjærside og Pernille Svane.

- Vi har været i kontakt med politiet flere gange, og de gør, hvad de kan, men det har ikke stoppet dem, siger Pernille Svane.

Politiet bekræfter

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er man opmærksom på situationen, bekræfter vagtchef Andreas Andersen.

- Vi har fokus på det, og vi har været på stedet flere gange de seneste dage, siger han til TV 2.

Senest var en politipatrulje i Asagården tirsdag 27. december klokken 23.45, oplyser vagtchefen.

- Der var anmeldelse om, at der blev skudt med fyrværkeri efter biler, og vi traf fem af de unge på stedet, siger Andreas Andersen.

Ingen af de fem unge blev anholdt eller sigtet, men Andreas Andersen opfordrer beboerne til at blive ved med at ringe til politiet, hvis de føler sig generet af fyrværkeriet.

- Vi har ikke mulighed for at være der hele tiden, men vi kommer derud, når vi bliver tilkaldt, siger Andreas Andersen.

Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro fortæller, at man har fundet en person, der mistænkes for at have affyret ulovligt krudt.
Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro fortæller, at man har fundet en person, der mistænkes for at have affyret ulovligt krudt.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Sent tirsdag aften lykkedes det dog ifølge Holstebro Dagblad politiet at finde en person, som mistænkes for at have affyret ulovligt fyrværkeri i Asagården.

- Vi har en mistænkt i en sag, som jeg forventer vil blive sigtet, siger Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro til Holstebro Dagblad.

Pernille Svane og Henrik Kjærside opfordrer de unge til at holde op.

- Stop det, inden nogen kommer alvorligt til skade. Og hvis I absolut vil skyde med fyrværkeri mod hinanden, kan I så ikke tage hen på en øde mark og gøre det, siger de to.