Endelig 'rigtig' sommer: Her bliver det 25 grader torsdag

For første gang i juni i år kan vi torsdag se frem til op mod 25 graders varme - og weekenden ser også sommerlig ud

Solbrillerne skal frem, de korte bukser skal på og grillen skal støves af - hvis alle tre ting da ikke allerede er sat i værk. Efter en flot og ganske lun onsdag med temperaturer flere steder op omkring 20 grader, så skruer vi op for temperaturerne til torsdag.

Foran et lavtryk i Nordsøen drejer vinden om i syd, og det sender temperaturerne op mellem 20 og 25 grader i størstedelen af landet med det allervarmeste vejr i den sydlige del af Jylland. Til gengæld bliver det en anelse køligere ved syd- og østvendte kyster.

Det bliver tilmed med masser af solskin - især først på dagen. Flere skyer og regn- og tordenbyger nærmer sig nemlig Jylland i løbet af aftenen og skal brede sig videre østpå igennem landet.

I den forbindelse kan der optræde lokale skybrud, men langt de fleste steder vil man få mellem 5 og 10 mm regn. 

Inden bygerne kan man dog let få sig en lækker grillaften, hvor temperaturerne endnu vil ligge mellem 18 og 22 grader omkring kl. 20.00.

Fredagen bliver derimod kølig og blæsende med sol og byger, men weekenden tegner igen solbeskinnet og sommerlig med op til cirka 22 grader lørdag og op mod 24 grader søndag. Se femdøgnsskemaet herunder.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.