- Det bliver hårdere end nogensinde, siger Vingegaard om Touren

Jonas Vingegaard har igen udpeget Tour de France som sæsonens helt store mål.

- Det bliver meget svært at skulle køre mod Roglic, siger Jonas Vingegaard om sin tidligere holdkammerat (arkivfoto).
- Det bliver meget svært at skulle køre mod Roglic, siger Jonas Vingegaard om sin tidligere holdkammerat (arkivfoto).
Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix

Han har primært kun haft én stor konkurrent i de seneste års Tour de France.

Men når rytterne står klar i Firenze 29. juni, er der ikke bare én konkurrent. Der er mange. Inden Jonas Vingegaards sæsonstart, der sker onsdag i O Gran Camiño, blev danskeren på et pressemøde også spurgt til sommerens Tour de France.

Og det bliver sværere end nogensinde, erkender Vingegaard.

- Jeg tror helt sikkert, at konkurrencen er hårdere end nogensinde før, så formentlig bliver det også sværere at vinde løbet. Vi skal fokusere på os selv og prøve at forberede os bedst muligt, så vi ankommer i bedst mulig form.

- Hvis det er nok, så vinder vi forhåbentlig, og hvis det ikke er nok, så er der bare nogle, der er stærkere. Det er sådan, det er, siger Jonas Vingegaard på pressemødet.

Vingegaard vil gøre alt

Det er nemlig ikke kun Tadej Pogacar, der har meldt sin ankomst og har skrevet sig ind i på listen over Tour-udfordrere. Det samme har Vingegaards tidligere holdkammerat Primoz Roglic samt Soudal Quick-Steps Remco Evenepoel. Og flere vil formentlig også blande sig.

Visma | Lease a Bike-danskeren ser dog frem til udfordringen.

- Først og fremmest er mit primære mål igen i år Tour de France. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at komme i den bedst mulige form til det løb. Jeg forventer, at både Pogacar, Roglic og Evenpoel vil gøre sit bedste. Så det bliver en fed kamp, vi får der, som jeg glæder mig til, siger Vingegaard.

Dertil erkender Vingegaard, at duellen mod sin tidligere Tour-medkaptajn bliver særlig.

- Det bliver meget svært at skulle køre mod Roglic. Vi har været holdkammerater de seneste fem år og stået sammen. Nu skal vi køre mod hinanden, og vi må bare begge forsøge at vinde. Det bliver selvfølgelig lidt mærkeligt, tænker jeg.

Jonas Vingegaard fortæller også på pressemødet, at det oprindeligt var planen, at han skulle have kørt Strade Bianche 2. marts efter O Gran Camiño og inden Tirreno-Adriatico. Men det blev droppet, da han i det tilfælde kun ville have én dag hjemme med familie i to måneder.

Og Vingegaard prioriterer altid familien højt.

O Gran Camiño begynder torsdag og består af fire etaper. Jonas Vingegaard vandt løbet sidste år. Du kan følge livebloggen af løbet på sport.tv2.dk.