Dansker smittet med coronavirus

Der er tale om en medarbejder på TV 2, som søndag kom hjem fra skiferie i det nordlige Italien.

Hvad er coronavirus?

Den første dansker er bekræftet smittet med coronavirus. Det oplyser TV 2 og Sundhedsstyrelsen.

Der er tale om en medarbejder på TV 2, Jakob Tage Ramlyng, der i sidste uge var på skiferie i det nordlige Italien sammen med sin familie.

Jakob Tage Ramlyng kom hjem til Danmark mandag og begyndte onsdag formiddag at vise symptomer. Natten til torsdag blev han bekræftet smittet med covid-19, og han skal nu opholde sig i sit hjem på Sjælland. Hans kone og søn er testet negativ.

Meldingen, om at Jacob Tage Ramlyng var blevet testet positiv, kom som noget af et chok, fortæller han i et Facebook-opslag ifølge TV2.

- Vi er selvfølgelig dybt rystede over, at det, vi troede var stærkt usandsynligt, nu er vores virkelighed, skriver Jacob Tage Ramlyng ifølge TV2.

Sundhedsministeriet holder pressemøde om situationen klokken 8.

Er i karantæne i sit hjem

TV 2-medarbejderen fortalte på TV 2 NEWS onsdag, at han blev testet på Roskilde Sygehus - han og familien skulle blive i bilen, indtil de blev hentet af en læge, der bar masker og hansker. Herefter førte lægen dem ind på en steril stue, hvor de fik taget prøver.

Flere lande har i løbet af ugen konstateret sit første tilfælde af coronasmitte - det gælder blandt andet Østrig, Norge, Schweiz og Kroatien, og nu er smitten altså også kommet til Danmark.

På Tenerife er mindst seks danskere sammen med tusind andre gæster lige nu i karantæne på et turisthotel, efter en italiensk turist mandag blev konstateret smittet med coronavirus. 

Sundhedsstyrelsen er ikke overrasket

Sundhedsstyrelsen meddeler i en pressemeddelelse, at man vurderer, at der kommer flere tilfælde af coronavirus i den næste tid.

Vurderingen kommer efter, at en dansker natten til torsdag er blevet konstateret smittet med virusset. Personen er den første dansker til at blive testet positiv for coronavirus, som også går under navnet Covid-19.

- Efter udviklingen i Italien over weekenden, havde vi forventet snart at se tilfælde af Covid-19 i Danmark, så vi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger, skriver Sundhedsstyrelsen.

quoteVi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger.

Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse 

Tilfældet med den smittede ændrer ikke på den aktuelle risikovurdering, som Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen udsendte tidligere i denne uge.

I den vurderes der at være en lav risiko for, at der vil komme udbredt smitte i Danmark, og lav risiko for at det danske sundhedsvæsen bliver udfordret.  

Få det fulde overblik over antal smittede og døde


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.