Voldsomt vejr er godt nyt for kitesurfer-konkurrence

For arrangøren en kitesurf-konkurrence i Thy kunne det ikke være mere perfekt, at der i dag er varslet vind på op mod 32 meter per sekund.

18 af verdens bedste kitesurfere deltager i Big Air , kitesurfingens Champions League, på havet ud for Vorupør .
18 af verdens bedste kitesurfere deltager i Big Air , kitesurfingens Champions League, på havet ud for Vorupør .
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Når der i dag afvikles BIG AIR-konkurrence for kitesurfere i Vorupør, sker det under de bedst mulige betingelser. For mens mange forbinder en efterårsstorm med trampoliner og tagsten på afveje, så er dagens vejrvarsel med risiko for vindstød af orkanstyrke sød musik i ørene for ekstremsurfere.

- Jeg har været en del af kitesurf-miljøet i 20 år og har organiseret mange konkurrencer, men det, vi ser frem til her, er noget af det allerbedste, vi har set nærmest nogensinde, siger arrangør Mads Bloch, der sports director ved Cold Hawaii Games.

Konkurrencen går kort fortalt ud på, at 18 surfere skal hoppe så højt og så langt som overhovedet muligt, og den hårde vind kan ende med at give deltagerne helt exceptionelle store flyveture.

- Jeg forventer at se surfere, der rammer 30 meter i højden og bevæger sig over 200 meter fra hop til landing, siger sports directoren.

Vejrudsigt sprænger skalaen

Det er første gang i halvandet år, at Danmark bliver ramt af denne type blæst, og for BIG AIR-arrangøren kunne det ikke være mere perfekt, at der er varslet vind på op mod 32 meter per sekund.

- Fra 1-10 ligger den vejrudsigt på en 11’er. Det er helt vildt. Der har ikke været sådan en vejrudsigt absurd længe, siger Mads Bloch.

Hvis alt går efter planen, begynder konkurrencen klokken 10:00, og når surferne tager ud på havet, er sikkerhedsteamet klar til at stå standby.

- Surferne træner til de her forhold, men vi har sikkerheden i orden med blandt andet to jetski, flere af Danmarks bedste havlivreddere og en læge på land, siger sports directoren.

Eliten kommer til Thy

Det er ikke, hvem som helst der stiller til start i strandkanten. De 18 deltagere kommer fra hele verden, og flere af dem har VM-titler med i bagagen. Fra Danmark deltager den internationale surf-stjerne Nick Jacobsen, mens der også er givet wildcards til to unge danske kitesurfere.

- Vi har valgt Lucas Gramstrup og Mikkel Hansen, der begge er store talenter på vej. Vi glæder os til at se dem og alle de andre deltagere på vandet i Thy, hvor vi kan bryste os af at have perfekte forhold til afviklingen af netop den her type konkurrence, siger Mads Bloch. 

Konkurrencen er en del af sportseventet Cold Hawaii Games, der siden 10. september har afviklet konkurrencer i windsurfing, ekstremløb, golf, skateboarding og meget andet. 

2:01
I disse dage er der Cold Hawaii Games, hvor man kan prøve alt fra cykelløb til strandrensning, og med det vil de vise sammenhold og smuk natur
Foto: Sine Bach Jakobsen, TV MIDTVEST