Vestjysk køkkenkæde reddet - men prisen bliver butikker i hele landet

Konkursen i Hanstholm Køkken er afblæst, men redningen er ikke gratis.

(Arkivfoto).
(Arkivfoto).
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

I januar blev medarbejdere hos Hanstholm Køkken i Nordjylland 'kimet ned' af nervøse kunder. De havde, ligesom JydskeVestkysten, hørt, at køkkenkædens ansatte var sendt hjem på grund af en forestående konkurs. 

Men nu er konkursen afblæst. Det fortæller virksomheden selv i en pressemeddelelse. 

- Det er to garvede erhvervsfolk, der har købt aktivisterne ud af konkursboet. Dels familieselskabet bag Lars Gantzel Pedersen, som også var en del af den tidligere ejerkreds, og derudover er det en gammel kending i køkkenbranchen - Villy Jæger fra Aalborg, der er gået ind i projektet via sit medejerskab af 2lp, som producerer inventar til detailhandlen, står der blandt andet i meddelelsen.

Villy Jæger bliver samtidig direktør - og han er ovenud tilfreds med at sidde for bordenden hos det nordvestjyske firma. 

- Vi fundet en god virksomhed, som vi tror meget på. Vi investerer i en lille, forsigtig virksomhed, som vi forventer os meget af, fortæller den nye direktør. 

- Det er en fabrik, som har eksisteret siden 1968, og det er god kvalitet. Hanstholm Køkken har været på markedet længere, end jeg har, og det siger ikke så lidt. Og det er jo megafine produkter, der kommer ud af det, siger Villy Jæger. 

Lukker butikker - men holder fast i Thy

Hanstholm Køkkens fabrik ligger i Vildsund, og i forbindelse med den også en butik. Den får lov at stå, mens otte andre butikker må falde.

Det er blandt andre butikken i Herning. 

- Det er jo den sørgelige del af det. Vi ville jo gerne have haft flere medarbejdere med, men vi er jo forsigtige forretningsfolk og vi indretter os jo efter markedet, og det er på et lavere niveau lige nu, fortæller Villy Jæger. 

Samlet set 30 medarbejdere fortsætter i Hanstholm Køkken, hvis man tæller medarbejdere i landets butikker med. 

De 'nødlidende' butikker kalder den nye direktør for virksomhedens ''akilleshæl'. Alligevel håber han, at tidligere medarbejdere kan komme tilbage til virksomheden senere. 

- Vi har ansat de, vi skal bruge lige nu, men vi håber jo på at kunne vækste i fremtiden, siger Villy Jæger.