Venners handicappede søn kunne ikke komme på stranden – så fik Andree en idé

Den ombyggede knallert skal fragte handicappede eller svagt gående rundt på stranden ved Klitmøller.

For mange er det en selvfølge at kunne løbe ud i strandens lune sand og efterfølgende kaste sig i bølgen blå. Men ikke for alle.

Handicappede og gangbesværede kan mange steder ikke bevæge sig ordentligt – eller bevæge sig overhovedet – i sandet. Men det problem er der fundet en løsning på i Klitmøller.

Løsningsmageren er Andree Gothe, der har ombygget en knallert, så den nu lovligt kan køre på stranden. Den er blevet døbt Strandkrabben. 

Årsagen til, at han har valgt at gøre det, er helt speciel.

- Ideen er ikke min egen. Jeg har nogle venner, som har en handicappet søn, og de har nævnt engang, at de ikke længere kan komme på stranden. Der tænkte jeg, at det da ikke kunne passe. Der skulle da være en mulighed. Så sagde jeg, at jeg ville prøve at bygge noget, og så måtte vi se, om de så kunne komme på stranden igen. Det her er resultatet, siger Andree Gothe om knallerten.

 
 
Foto: Andree Gothe

Følger lovgivningen

Når knallerten bliver brugt, skal brugerne ikke frygte, at de bryder loven.

Den har Andree Gothe nemlig haft for øje hele vejen igennem.

- Det er efter Miljøstyrelsens lovgivning en trehjulet handicapknallert. Den kan køre lovligt på stranden med alle personer, siger han og fortsætter:

- Man behøver ikke at være svært handicappet for at bruge den. Det er nok, hvis du er gangbesværet, har dårlig hofte eller ikke har nok luft til at gå en tur på stranden med din familie. Så kan du bruge knallerten, hvor én kan køre, mens andre kan gå stille og roligt ved siden af og snakke. Så kan alle være på stranden.

Brugerne skal ikke frygte, at de kommer til at skyde afsted med en højere hastighed, end de kan holde til.

Producenten oplyser, at knallerten maksimalt kan køre 10 kilometer i timen.

Der skal bygges flere

På nuværende tidspunkt er der kun én knallert af sin slags i Klitmøller. Men der er gode udsigter, hvis man ønsker et større udvalg.

Andree Gothe fortæller, at han planlægger at bygge to mere, og en af dem skal være med plads til to passagerer.

Så kan et ældre ægtepar, hvor den ene eller begge går dårligt, få en tur på stranden, eller svært handicappede, som ikke selv kan styre knallerten, kan have en hjælper med på turen.

Den nuværende knallert koster 495 kroner at leje i to timer.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.