Værnepligtig mistede fingerled i arbejdsulykke

En arbejdsulykke har kostet en 19-årig en del af hans finger.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

En ung mand mistede mandag et stykke af sin finger under sit arbejde som værnepligtig hos Beredskabsstyrelsen Nordjylland.

Det fortæller politikommissær Henrik Jensen fra lokalpolitiet i Thisted. 

- Arbejdsulykken blev anmeldt af Beredskabsstyrelsen 11.30, og den lød, at en ung mand havde mistet det yderste led af sin finger, siger Henrik Jensen, som tilføjer, at Arbejdstilsynet er underrettet.

Chef for Beredskabsstyrelsen Nordjylland, Lennart Kvist Sørensen, bekræfter, at der er sket en arbejdsulykke, hvor en værnepligtig fik en finger i klemme. 

Den 19-årige værnepligtige blev tilset og sendt på skadestuen, oplyser han, men kan ikke uddybe, hvilken tilstand manden er i. 

- Der er gjort tiltag for, at det ikke sker igen, understreger Lennart Kvist Sørensen.

Manden kom til skade, da han betjente et mindre køretøj, hvorpå der sad et spil, som han fik fingeren i klemme i, fortæller chefen for Beredskabsstyrelsen Nordjylland og understreger, at episoden ikke var en del af en kompleks øvelse.

 - Det er ikke noget, vi har oplevet før, men når det sker, så tager vi det selvfølgelig alvorligt. Funktionen er midlertidigt taget ud af brug, mens vi undersøger, om vi kan gøre brugen af den endnu mere sikker, siger Lennart Kvist Sørensen.