Tøjvirksomhed går mod strømmen: Åbner butik i krisetid

Selv om flere butikker enten lukker eller holder vejret i øjeblikket, så åbner Thys tøjvirksomhed ELSK nu en pop op-butik.

Normalt sælges tøjet fra ELSK på fra deres hjemmeside, men nu åbner virksomhedens første fysiske butik.
Normalt sælges tøjet fra ELSK på fra deres hjemmeside, men nu åbner virksomhedens første fysiske butik.
Foto: Charlotte Thøming, TV MIDTVEST

Thisted får ny pop op-butik. Og du læste rigtigt. 

Den seneste tid har medierne fortalt, at flere butikker bliver nødt til at dreje nøglen om på grund af krisetider, men Thys tøjvirksomhed, ELSK, gør det stikmodsatte.

De åbner nemlig en fysisk butik i Thisted. Og til trods for den nuværende situation med energikrise og en inflation, der drøner derud af, så glæder det Steffen Førgaard, som er ecommerce-ansvarlig hos ELSK.

- Der er også krise for os, vi har dog en tro på, at det kan gå an, og at det nok skal gå. Men hvis man spørger vores revisor eller bankmand, så ville de nok sige, det var en dum idé, men det er bare noget, vi har lyst til, siger han.

Salgschefen ved ELSK, Mikkel Vilhelmsen, tilføjer:

- Vi tror på, at når vi skaber noget godt, så skal det nok gå. Det er nok ikke den bedste del af forretningen af hele ELSK, men det er ok.

Normalt sælges tøjet fra ELSK på fra deres hjemmeside, men nu prøver virksomheden det fysiske tøjsalg af for at møde kunderne.

Genbrug i fokus

Der er tænkt over inventaret i den ny åbne butik.

- Vi har været rundt i alle genbrugsbutikker, og så har vi fokuseret på, at kundens oplevelse skal være hjemlig, siger salgschefen, Steffen Førgaard, og fortsætter:

- Vi har joket med, at vi har lavet det ud fra følelser. For eksempelvis er uret herinde gammelt, og det står og tikker, det minder om vores bedsteforældre.

Møblerne skal være fra genbrug, for ELSK går nemlig ind for bæredygtighed, og det kan lyde svært, når man lever af at sælge tøj.

- Selvfølgelig skal folk forbruge, men det behøver ikke være et overforbrug. Vores forretning skal selvfølgelig give sorte tal på bundlinjen, men det behøver ikke være meget mere end det, siger salgschefen.

Butikken blev gjort endeligt klar til åbning.
Butikken blev gjort endeligt klar til åbning.
Foto: Charlotte Thøming, TV MIDTVEST

Sprudlende butiksliv

Ifølge handelschefen i Thisteds Handels- og Industriforening, Michael Vendelbo, går det godt med de fysiske butikker i byen.

- Butikslivet i Thisted er sprudlende, der er jo selvfølgelig nogle, som lukker og andre som åbner, men der er hele tiden nye, der kommer til, siger han.

Under coronapandemien kom byen ud af krisetiden med flere butikker.

- Vi er gode til at tage hånd om den enkelte situation, om det er en ny ide eller en etableret butik, som har brug for nye lokaler. Vi har gjort noget i krisetider, vi har været i dialog og set muligheder, forklarer handelschefen.

Ifølge Michael Vendelbo er foreningen gode til at åbne pop op-butikker i Thy, og det er der en særlig grund til.

- Det er for at give folk mulighed for at se, om det kan blive en levedygtig forretning. Og ønskescenariet er selvfølgelig, at det kan blive endelige butikker, siger han.

ELSK åbner deres butik fredag 25. november.