Tidligere borgmester om muligt navneskifte: - Thy Kommune lyder lidt afstumpet

Skal det hedde Thy- eller Thisted Kommune? Det er lige nu en diskussion i det nordvestlige hjørne af landsdelen.

Tidligere borgmester Ulla Vestergaard (S) er én af dem, som stemte imod et muligt navneskifte.
Tidligere borgmester Ulla Vestergaard (S) er én af dem, som stemte imod et muligt navneskifte.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Nu er det besluttet, at borgerne i Thisted Kommune skal tage stilling til, om de synes, kommunen bør skifte navn. 

Tirsdag aften stemte 17 ud af 27 byrådsmedlemmer nemlig for at sende en digital høring ud til borgerne, hvor de bliver bedt om at tilkendegive, om kommunen i fremtiden skal hedde Thy Kommune i stedet for Thisted Kommune.

Dermed var der ti byrådsmedlemmer, som ikke mener, at et navneskift bør komme på tale. Det gælder blandt andet flere socialdemokrater – heriblandt tidligere borgmester Ulla Vestergaard.

- Vi synes, det er et skidt tidspunkt, vi tager den diskussion. Vi har så mange andre ting, vi skal tage hånd om. Og så synes vi, at Thy Kommune lyder lidt afstumpet, siger Ulla Vestergaard, der i dag fortsat er byrådsmedlem i Thisted Kommune.

Derudover frygter hun, at et navneskifte kan have konsekvenser for brandet Thy, som efterhånden har opnået international anerkendelse. De seneste år har prominente internationale medier som blandt andre Vogue, New York Times og CNN nemlig skrevet positivt om Thy.

- Vi skal passe utrolig meget på det fantastiske brand, vi har med Thy. Vi er bekymret for, om det kan udvande det, hvis vi kalder os for Thy Kommune. For så bliver det et sammensurium med en kommune, hvor der også vil komme trælse sager indimellem, og det, synes, vi er ærgerligt for brandet Thy, lyder det fra Ulla Vestergaard.

De senere år er Thy blandt andet blevet forbundet med vandsport i kystbyen Klitmøller.
De senere år er Thy blandt andet blevet forbundet med vandsport i kystbyen Klitmøller.
Foto: Mette Sonne Rohde, TV MIDTVEST

Overrasket borgmester

Det er borgmester Niels Jørgen Pedersen (V), der har fremsagt forslaget om, at Thisted Kommune bør skifte navn til Thy Kommune. Det har han gjort, fordi han blandt andet mener, at ordet Thy har opnået en branding-værdi, som Thisted ikke har.

Derfor var han tilfreds med, at det nu skal sendes i offentlig høring, men der var alligevel noget, der undrede ham.

- Det overrasker mig, at alle ikke var med, men jeg er glad for, at vi har vedtaget at sende det her ud til en høring, lyder det fra Niels Jørgen Pedersen.

Den 27. februar vil byrådet træffe den endelige afgørelse ud fra borgernes høringssvar, som de får mulighed for at svare på i januar.