Thybo advarer mod kalve-tyve

Tre jersey-kalve forsvandt for en uge siden fra en gård i Thy. Nu vil forpagteren af stedet have sat overvågning op.

De tre kalve, der forsvandt fra en gård i Snedsted i Thy, er mindre end tre måneder gamle.
De tre kalve, der forsvandt fra en gård i Snedsted i Thy, er mindre end tre måneder gamle.
Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix

Det er lige knap en uge siden, at Frede Rasmussen fra Thy fik stjålet tre jersey-kalve fra den bedrift, som han forpagter i Snedsted. Det har nu gjort, at han har valgt at få sat overvågning op på gården, og han opfordrer andre til at gøre, hvad de kan for at undgå, at det samme sker for dem. Det skriver Landbrugsavisen.

- Jeg tænker på de andre landmænd på egnen. Jeg har selv ringet til et par stykker i området, som også har jersey. Det her kan være et opråb til, at andre også skal passe på, siger Frede Rasmussen til Landbrugsavisen.

Frede Rasmussen forpagter de 52 malkekøer, som står på Tøttrup Hovedgård i Snedsted. Han har nu udlovet en dusør på 10.000 kroner til dem, der kan lede ham frem til, hvor de stjålne kalve befinder sig.

Boks blev brudt op

Det var natten til søndag, at de tre jersey-kalve forsvandt fra gården i Thy. Kalvene var under tre måneder gamle, og de gik for sig selv i en boks.

Lågen til boksen plejede at være bundet med reb, men da Frede Rasmussen søndag morgen kom ud i stalden, var rebet brudt op.

- Det kan kalvene ikke åbne, det var bundet godt. Drivbrættet har gerningsmændene nok valgt at bruge til at drive kalvene op i en bil. Sådanne gerningsmænd har det med at klippe øremærkerne af. Så sætter de fremmede øremærker i for at kunne skjule dyrene, fortæller Frede Rasmussen til Landbrugsavisen.

Tyveriet er anmeldt til politiet.