Statens Museum for Kunst i Thy står til millionbeløb

Den kommende afdeling af Statens Museum for Kunst i Doverodde ser ud til at få halvanden million ekstra i driftsmidler.

Foto: Kristian Brønsbæk

Regeringen præsenterer i næste uge deres nye finanslovsudspil, og her fortæller Torsten Schack Pedersen fra Venstre til TV MIDTVEST, at han har sikret ekstra finansiering til Statens Museum for Kunsts afdeling i Doverodde. 

- Det er en kæmpe begivenhed, at Statens Museum for Kunst etablerer et filial her i Doverodde. Derfor er der også brug for, at staten understøtter det med en driftsbevilling, for det er i høj grad driften, der kan være udfordringen, fortæller folketingsmedlemmet til TV MIDTVEST. 

Derfor fortæller Torsten Schack Pedersen, at han har kæmpet for netop dette. I finanslovsudspillet har han sørget for, at der afsættes 1,5 millioner kroner årligt i driftstilskud til museet. 

Grunden til, at det har været vigtigt for folketingspolitikeren, at det er driften, der bliver støttet gennem finansloven er, at det er nemmere at skaffe sponsorer til anlæggelse end til drift, men driften har også brug for et skub. 

- Det har været afgørende for mig at vi med finansloven også er med til at sikre driftsmidler til, at når Statens Museum for Kunst får etableret, ombygget og færdiggjort filialen her i Doverodde, så er der også driftsmidler til at sikre, at den løbende drift er på plads, siger Torsten Schack Pedersen. 

Det er første gang at statens museum for kunst åbner en afdeling udenfor København.