Sparekasse vil kickstarte foreningslivet med en million kroner

Mange foreninger har mistet medlemmer under coronakrisen. Derfor vil Sparekassen Thy give de frivillige en hjælpende hånd.

En stor del af vores sociale liv har været sat på standby under coranakrisen, og det gør i den grad ondt i kultur- og idrætsforeningerne. 

En ny opgørelse viser for eksempel, at DGI sidste år mistede 65.000 medlemmer på landsplan.

 Den danske foreningskultur er med andre ord under pres, og derfor har Sparekassen Thy besluttet at give foreningerne en hjælpende hånd. 

Pengeinstituttet med hovedsæde i Thisted har afsat en pulje på en million kroner, som foreninger kan søge til aktiviteter eller udstyr, der kan skabe nyt liv ude i lokalsamfundene.

- Vi er vokset ud af Thy, og når man har haft så store udfordringer med at holde gang i foreningslivet, synes vi, at vi har en forpligtelse til at være med til a kickstarte tingene, siger sparekassens direktør Ole Beith.

Direktøren forventer en meget stor interesse for at få del i pengene, og de første foreninger er allerede klar til at søge. 

Bliver fantastisk at mødes igen

Thy/Mors Rollespilsforening søger for eksempel 10.000 kroner til bedre og mere coronasikre toiletforhold. 

Foreningens formand Gitte Søe-Larsen er spændt på, hvor mange af medlemmerne, der vil være faldet fra, når coronakrisen engang er overstået.

- Vi aner det ikke. Vi starter lidt fra nul, og så må vi arbejde os frem igen, siger hun.

Krik & Omegns Beboerforening vil også gerne have del i millionpuljen for at få råd til nye brætspil og til en genåbningsfest, når det engang bliver muligt.

Foreningen plejer blandt andet at arrangere klubaftener hver 14. dag, hvor de lokale mødes og hygger sig med brætspil, dart, strik og snak.

- Det vil betyde fantastisk meget, når vi kan komme til at mødes igen. Man lærer folk at kende på en helt anden måde, når man mødes og hygger sig på den måde, siger Jette Højberg fra Krik & Omegns Beboerforening.

Puljen på en million kroner kan søges af foreninger i sparekassens dækningsområde. Kravet er, at foreningerne overvejende skal være drevet af ulønnede.

- Der er mange frivillige, der gør en kæmpe indsats for at holde gang i foreningslivet, og det er vores håb, at puljen kommer til at ramme bredt, siger direktør Ole Beith.