Somalisk slagteriarbejder får forlænget sin opholdstilladelse

Flygtningenævnet har givet Mohamed Ibrahim lov til at blive i Danmark, oplyser DR P4 Midt & Vest.

Den somaliske slagteriarbejder Mohamed Ibrahim fra Thisted har fået forlænget sin opholdstilladelse.

Det oplyser DR P4 Midt & Vest.

Beslutningen blev truffet på et møde i Flygtningenævnet mandag, og den 23-årige slagteriarbejder var bagefter en glad mand.

- Det er fandme en god dag, siger han til DR.

Mohamed Ibrahim er en af 929 somaliere, som har fået inddraget deres opholdstilladelse eller ikke har fået den forlænget, fordi Udlændingestyrelsen vurderer, at forholdene i Somalia er blevet mere sikre.

Han har flere gange troet, at han opfyldte kravene for at blive i Danmark. På et tidspunkt blev han for eksempel sat på natholdet for at komme over den fastsatte grænse for, hvor meget man skal tjene for at blive i landet. Men den mulighed forsvandt, fordi hans høje løn var afhængig af tillæg og akkord. 

Hans advokat Julia Jensen forklarer til DR P4 Midt & Vest, at Mohamed Ibrahim kun for forlænget sin ophold, fordi sagen blev behandlet efter de gamle regler.

- Dommeren gjorde i afgørelsen meget ud af at forklare, at sådan ville det ikke være fremadrettet, hvis vi ikke var kørt under de gamle regler. Og dommeren sagde rent ud, at så ville Mohamed ikke have fået forlænget sin opholdstilladelse på baggrund af den tilknytning, han har, fortæller Julia Jensen til P4 Midt & Vest.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.