Sigtet for at hjælpe med selvmord

Drabssag ender med sigtelse om hjælp til selvmord i Hurup i Thy. 28-årig er blevet løsladt, siger politiet.

En 28-årig mand skal nu straffes for at have hjulpet sin kammerat i Hurup i Thy med at begå selvmord. Manden er blevet løsladt efter at have siddet varetægtsfængslet i forbindelse med kammeratens død i oktober sidste år.

Det skyldes, at anklagemyndigheden har droppet den alvorlige sigtelse om manddrab, som i januar i år blev rejst mod den 28-årige. I stedet vil Midt- og Vestjyllands Politi forsøge at få manden dømt efter en sjælden brugt bestemmelse i straffeloven om hjælp til selvmord.

Kammeraten døde af en overdosis narkotika.

- Hans forsvarer har sagt, at han erkender sig skyldig, siger advokaturchef Peter Adamsen.

Men der er også andre grunde til løsladelsen. Den 28-årige var nemlig frihedsberøvet med henvisning til, at han kunne forstyrre politiets efterforskning, men det er ikke længere tilfældet. Paragraf 240 i straffeloven om "den, der medvirker til, at nogen berøver sig selv livet" bruges meget sjældent.

- Der er udsigt til nogle måneders fængsel, højst, siger advokaturchef Peter Adamsen om den straf, som venter den 28-årige.

I bestemmelsen står, at straffen kan gå fra bøde til fængsel i tre år. Nu håber anklageren snart at få gennemført en såkaldt tilståelsessag i retten. Dødsfaldet skete sidste efterår. En 46-årig mand blev fundet død på sin bopæl 15. oktober. Han var førtidspensionist, og begge mænd er kendt fra misbrugsmiljøet på egnen. I januar besluttede politiet så at anholde kammeraten.

/ritzau/

TV/Midt-Vest omtalte sagen d. 11. januar:*

En mand fra Thisted er sigtet for at give en 46-årig narkoman fra Hurup en overdosis heroin

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.