Redningsstation sætter livet på spil i lille gummibåd

Redningsstation måtte fredag aften i aktion i lille gummibåd, selvom den har et stort sejldygtigt skib. Mandskabet må bare ikke bruge det.

Det er dette skib, som mandskabet ikke længere må benytte. I aftes måtte de i stedet sejle ud i en mindre gummibåd. (Arkivfoto)
Det er dette skib, som mandskabet ikke længere må benytte. I aftes måtte de i stedet sejle ud i en mindre gummibåd. (Arkivfoto)
Foto: Simon Hvid Sig, TV MIDTVEST

Redningsstationen i Nr. Vorupør var fredag aften i aktion i forbindelse med en redningsaktion, hvor der var gået ild i kutter med en mand ombord.

Egentligt har redningsstationen en stor redningsbåd, men den må mandskabet på redningsstationen ikke bruge.

- Den er ikke blevet synet, selvom vi har gået og passet og plejet det skib. Vi ved det er i orden, fortæller Benny Bak, Stationsleder, Nørre Vorupør Redningsstation.

Søværnet vil ikke syne skibet

Årsagen til at redningsbåden ikke er synet er, at redningsstationen skal have et nyt og større skib. Så søværnet vil ikke syne den 60 år gamle redningsbåd. En erstatning er ved at blive bygget, men det nye skib er for stort til de nuværende bygninger, så ingen ved, hvornår erstatningen kommer.

I mellemtiden må mandskabet, som fredag aften, sejle ud i en lille gummibåd.

- Der var da lidt bølger derude, og det blev kun værre, des længere ud vi kom, fortæller Benny Bak.

Han synes det værste var, at det også var mørkt. For meldingen kom omkring klokken 19 og de skulle en 20 til 25 sømil ud fra kysten. Og i mørket kan mandskabet ikke se, hvis der kommer en stor bølge.

- Bliver vi ramt af sådan en så vælter vi, siger han.

Frustrerende for mandskabet

Halvvejs ude blev aktionen afblæst, fordi et andet skib havde samlet det ene besætningsmedlem op, og senere kom en helikopter og fløj ham i land.

- Men det er frustrerende, at skulle sejle ud i en lille gummibåd, når vi kan stå og kigge på et skib, der ikke fejler noget som helst, men som vi ikke må bruge. Og vi er jo skruet sådan sammen på redningsstationen, at hvis vi bliver kaldt ud til en sømand i nød, så sejler vi, siger Benny Bak. 

Redningsstationen har selv delt en video på Facebook, hvor man kan se redningsbåden komme tilbage til stranden.