Politiker om plejehjems-lukning: En massakre

Socialdemokraten Ole Christensen forstår ikke, hvorfor Thisted Kommune vil lukke fire plejehjem. Nu tager han bladet fra munden.

78 plejehjemsbeboere skal nu finde et nyt sted at bo som følge af en række plejehjemslukninger i Thisted Kommune. Den beslutning er Ole Christensen, Soc. dem., der er medlem af Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune, langt fra tilfreds med.

- Det er en massakre inden for vores plejeområde, at man lukker 78 pladser på én gang, mener han.

Ole Christensen forstår ikke, at de mange plejehjemsbeboere nu skal flytte fra hjem til hjem. Han mener, at det vil skabe for store gener for de ældre borgere.

En økonomisk nødvendighed 

Spørger man Peter Sørensen, DF, der er formand for Thisted Kommunes Social- og Sundhedsudvalg, er lukningerne uundgåelige:

- Vi mangler et sted mellem 20 og 25 mio. kr., og den eneste måde, vi har kunnet finde dem på, er ved at lukke nogle plejecentre.

Peter Sørensen er overbevist om, at Thisted Kommune ikke vil komme til at mangle pladser, selv om der bliver flere ældre.

- Det gør vi ikke, for folk vil helst være hjemme i deres egne boliger. Det er jo folks egen opgave at beslutte, hvordan de vil have det, og så må vi som kommune bare sørge for at give dem den hjælp, der skal til ude i hjemmet, forklarer han.

Men den køber Ole Christensen ikke.

- Folk er ikke slidt ned, som de var for 20 år siden. Men jeg tror, at behovet vil komme igen. Det skubber sig bare nogle få år.

Beslutningen skal nu endelig bekræftes i kommunalbestyrelsen.

 

Herunder kan du se et længere udklip af interviewene med de to lokalpolitikere.

Ole Christensen forklarer, hvorfor han er imod lukningen af de fire plejehjem:

01:36 Luk video

 

Peter Sørensen forklarer, hvorfor fire plejehjem nu må lukke:

01:38 Luk video

 

Se aftenens indslag om sagen her: 

02:07 Luk video