Nødblus satte gang i eftersøgning

Helikopter og flere skibe ledte efter personer i nød på havet søndag aften, men fandt intet.

Jeg er i nød.

Den korte melding over det maritime VHF-radiosystem til Lyngby Radio gjorde, at Forsvarets søredningstjeneste søndag eftermiddag og aften sendte en helikopter i luften og aktiverede flere skibe i eftersøgningen af en mulig søulykke.

Gennem fem timer ledte en helikopter, marine- og redningsfartøjer efter én eller flere personer, der skulle være i nød på havet.

- Vi har gennemsøgt et kæmpe område fra Søby til Hals og Limfjorden ind til Aggersundbroen, men vi fandt ikke tegn på en søulykke, fortæller vagthavende til Ritzau.

Nødraketter ved Nørre Vorupør

En ny eftersøgning blev sat igang ved Nørre Vorupør omkring klokken 19. Her modtog Midt- og Vestjyllands Politi et opkald fra en borger, der havde set to nødraketter blive skudt af omkring Nørre Vorupør.

Både redningshelikopter og Vorupør redningsstation blev sendt ud til området, hvor raketterne var blevet observeret. Redningsmandskab fandt dog intet, og klokken 21 blev eftersøgningen afblæst.

- Det er svært, at sige hvad der er sket. Men desværre ser vi jo nogle gange, at folk skyder de her nødblus af som fyrværkeri. Og det er altså en kostelig affære, når redningsmandskab og helikopter bliver sendt ud for at undersøge, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.