Musiker fylder store sale: Nu deler han ud af gode råd på sin gamle folkeskole

Musiker og komiker Martin Kanstrup har for første gang i lang tid været tilbage på sin gamle folkeskole.

Martin Kanstrup
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

For en stund var Martin Kanstrup tilbage i den selvsamme gymnastiksal, hvor han havde idræt tilbage 90'erne. 

Lige nu er thyboen aktuel med sit show TRÆLS, som han turnerer rundt med i hele landet og spiller for fulde sale. 

Alligevel tager han sig tid til at tage en uformel snak med 7. og 8. klasserne på Snedsted Skole, hvor han selv var elev tilbage i 90'erne. 

- Jeg er her for at tage en snak med de unge mennesker om det at tage nogle lidt anderledes valg i livet og ikke gå den helt normale vej. Det har jeg jo ikke gjort, fortæller Martin Kanstrup. 

Selv er han på sit 23. sabbatår, som han selv kalder det. Han færdiggjorde nemlig ikke sin uddannelse på handelsskolen - da det blev tid til, at han skulle ud i lære i en butik, så droppede han ud. I stedet begyndte han at arbejde i en børnehave og sidenhen som efterskolelærer. 

I dag har thyboen udsolgte shows i hele Jylland, på Fyn og ikke mindst på Sjælland, hvor han spillede og underholdte en fyldt sal på Bremen Teater i København. 

Og det er netop en snak om drømme, fremtiden og at turde at springe ud i det, selvom det hele er lidt svært, han har med 7. og 8. klasses eleverne. 

- Staten vil gerne have os en vej. Det er den nemme, sikre vej med uddannelse, og der er bare nogle, der ikke egner sig til det. Jeg synes, at det er okay, at man har det sådan og måske gerne vil noget andet. 

0:27
Flere af eleverne ønskede også en autograf og en selfie med musikeren og komikeren fra Thy.

Skoletræt i 2. klasse

Omkring 100 elever var samlet i den gamle gymnastiksal, da Martin Kanstrup fortæller om sin egen karrier og lidt kringlede vej i livet. 

Han fortæller blandt andet, hvordan han selv blev skoletræt allerede i 2. klasse og ikke med det samme vidste, hvilken vej han skulle gå. Noget, som eleverne kan spejle sig i: 

- Jeg har selv lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg skal, så det er rart lige at få bekræftet, at det er okay lige at tage lidt sideveje nogle gane, siger elev Zenia Ringgaard Ramskov. 

- Jeg har lært, at man skal følge sine drømme og gå efter det, man vil have, siger elev Omar Al Rifai

Da det bliver tid til spørgsmål, spørger Freja Elisabeth Amdisen også kunstneren, om han nogensinde tvivler på sig selv. 

- Hver evig eneste gang, jeg går på, svarede Martin Kanstrup - og det svar kan 7. klasseseleven godt bruge. 

- Man skal bare hoppe ud i, hvad man nu end vil, og man skal ikke se tilbage og tænke, det kan jeg ikke, siger han.

Martin Kanstrup besøger onsdag aften TV MIDTVESTs nye studie, hvor han blandt andet sætter ord på, hvordan det bliver at skulle optræde for over 1500 mennesker til et udsolgt show i Aarhus. Sidst han spillede i Musikhuset var det for 318 personer.

Efterfølgende kan interviewet ses på TV MIDTVEST Play.