Møgbeskidt motionsløb - vi havde mudder helt op til navlen

Anden påskedag blev der afholdt vildt forhindringsløb i Thy med masser af mudder.

For femte gang blev påsken i Thy afsluttet med sved på panden i mudder helt op til navlen. 

Anden påskedag stod 549 løbere nemlig klar til at deltage i dette års Mud Race. 

- Det er bare en god dag. Når løberne kommer i mål, så stråler de jo og har syntes, at det har været helt vildt sjovt, siger Flemming Søvndal Nielsen, der er løbsarrangør ved Thy Race. 

Mud Race går ud på at løbe eller nok i nogle tilfælde kravle fire eller otte kilometer spækket med forhindringer i mudder over skrænter, vand, halmbakker og dæk. 

Sigrid Kongsgaard og Mathilde Overgaard efter otte kilometer til Mud Race.
Sigrid Kongsgaard og Mathilde Overgaard efter otte kilometer til Mud Race.
Foto: Morten Thomsen TV MIDTVEST


Ville prøve noget nyt

Sigrid Kongsgaard fra Thisted var med til løet for første gang, og det var især elementet med at prøve noget nyt, der trak i hende. 

- Jeg har prøvet et almindeligt løb for, så jeg tænkte, at det kunne være vildt sjovt at prøve noget nyt med nye udfordringer, siger hun. 

Hun var taget afsted sammen med sin veninde Mathilde Overgaard, hvor de sammen løb otte kilometer. Her var konklusionen fra dem begge at løbe i vand og mudder over dæk og skrænter var ret hårdt. 

- Mudderbanen var virkelig hård.. Det var mudder næsten op til navlen nogle af stederne, så nogle gange sad man fast, siger Sigrid Kongsgaard. 

- Nu har man prøvet det, så kan man jo lige overveje det næste år en gang til. Måske tager jeg kun den på fire kilometer så, siger Mathilde Overgaard i et grin. 

Et almindeligt løb vil være for kedeligt

27-årige Malene Søgaard Pedersen fra Koldby har deltaget i løbet flere gange og synes, at løbet er sjovt og udfordrende. 

- Det er ikke bare almindeligt løb, hvor man hurtigt kan komme til at kede sig. Her bliver man udfordret i de forskellige forhindringer, der er, siger Malene Søgaard Pedersen. 

Og det er en holdning, Flemming Søvndal Nielsen kan nikke genkende til. 

- Folk vil gerne prøve noget nyt og vil gerne bryde nogle grænser, siger han.