Midt- og vestjyder har stemt: Her er landsdelens bedste fastelavnsbolle

Ægte råvarer er én af begrundelserne bag nomineringen af bageriet, som endte med at vinde.

1:07
Sådan så det ud, da TV MIDTVEST overraskede vinderne med nyheden.

- Det lyder da helt sindssygt, udbryder Jeppe Yde. 

Han er bager i Sjørring Bageri i Thy, og så laver han og konen Birgitte landsdelens bedste fastelavnsboller. 

I hvert flad, hvis man skal tage TV MIDTVEST's seere og læseres udsagn for gode vare. Mellem fem nominerede bageri har Sjørring Bageri fået flest stemmer med deres fastelavnsboller med flødeskum og mousse. 

- Det er kæmpe skulderklap og stolthed, siger den smilende bager.

 Med 32 procent af stemmerne vandt bageriet i Sjørring over de andre kandidater. 

Rørt til tårer

Parret Jeppe og Birgitte Yde har drevet bageriet i Sjørring i 22 år sammen. 

De blev rørte over overrækkelsen af diplomet. 

- Det er fordi folk tænker sådan på os, og det varmer bare helt vildt, siger Birgitte Yde.  

- Vi har bare de bedste kunder, og det er også deres opbakning, der gør, at man får lyst til at gøre noget ekstra. 

Med nomineringen føler parret stor opbakning fra lokalsamfundet.
Med nomineringen føler parret stor opbakning fra lokalsamfundet.
Foto: Charlotte Thøming, TV MIDTVEST

Gode råvarer og gammeldags opskrift 

Én af begrundelserne for nomineringen af bageriet i Sjørring er, at parret bruger gode råvarer til deres fastelavnsboller. 

Det gør både Birgitte og Jeppe Yde glade at høre, at det er del af opskriften på den opbakning, de nu nyder. 

- Det betyder bare, at det er vigtigt, at man bruger gode råvarer. Det kan man ikke snyde sig igennem, siger Birgitte Yde, og hendes mand tilføjer: 

- Nej, det kan smages. 

Men udover gode råvarer er opskriften simpel og gammeldags, afslører bageren: 

- Det er lidt oldschool. Det er de gode gamle opskriftsbøger, vi har gang i, når vi laver fastelavnsboller. Her behøver det ikke være så moderne, der skal det være wienerbrødsboller, med flødeskum og jordbærmousse, fortæller han. 

Opskriften er gammeldags - men den holder stadig.
Opskriften er gammeldags - men den holder stadig.
Foto: Charlotte Thøming, TV MIDTVEST

Blev bager ad omveje

Parret har holdt sammen siden de var 15, og Birgitte boede hjemme hos sine forældre, som dengang drev Sjørring Bageri. 

Dengang boede Jeppe i Struer, så de to teenagere måtte være weekendkærester. 

- Så spurgte min far, om Jeppe ikke ville hjælpe til i bageriet, når han var på besøg i weekenderne, og sådan kom han i lære, fortæller Birgitte Yde. 

Birgitte og Jeppe Yde fra Sjørring overtog bageriet efter Birgittes forældre i 2002.
Birgitte og Jeppe Yde fra Sjørring overtog bageriet efter Birgittes forældre i 2002.
Foto: Charlotte Thøming, TV MIDTVEST

Og sådan gik det til, at Jeppe endte som bager, og Birgitte siden som bager-kone. 

I 2002 overtog de bageriet fra hendes forældre, selvom Birgitte aldrig havde troet hun skulle blive bager. 

- Men sådan kan det gå, griner hun. 

Nu er de ikke bare bagere i en lille by i Thy - de er bagerne, som laver Midt- og Vestjyllands bedste fastelavnsboller.