Michaels ukrudtsrenser skal afløse sprøjtemidler

Iværksætter har opfundet en mekanisk ukrudtsrenser, der skal hjælpe kartoffelavlere, der ikke længere kan bruge forbudte sprøjtemidler.

Iværksætteren Michael Rohr har travlt med at fintune sin mekaniske ukrudtsrenser. Maskinen skal hjælpe trængte kartoffelavlere, der ikke kan bruge de samme sprøjtemidler, som de kunne engang. Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

De senere år er flere sprøjtemidler blevet forbudt at bruge for de danske kartoffelavlere. Thyboen Michael Rohr har opfundet en mekanisk ukrudtsrenser, som han håber kan hjælpe kartoffelavlerne. 

Læs også Kartoffelavlere raser over EU-forbud mod sprøjtemiddel

- Det er mit bidrag til landet og riget. Det er jeg sådan set svært stolt af, siger Michael Rohr. 

Han har bygget en maskine, der kan spændes efter en traktor, som kan fjerne ukrudtet i kartoffelrækkerne, inden det får overtaget.

Maskinen er både præcis og renser effektivt omkring kartoflerne. Ifølge Michael Rohr er de konvetionelle avlere glade for maskinen, fordi den kan spare penge på dyre sprøjtemidler. 

Han har arbejdet på at udvikle maskinen siden 2010 og har nu stiftet virksomheden MSR Opti Weeder. Hans helt store drøm er at præsentere avlerne for et fornuftigt alternativ i en tid, hvor de kemiske løsninger bliver færre og færre for kartoffelavlerne.  

- Jeg er helt sikker på, at de hellere vil have en kemisk løsning. Det er jeg helt overbevist om. Men det her det er bare et alternativ, siger Michael Rohr. 

Han har nu fået flere investorer ind i selskabet, der skal arbejde videre med at udvikle den mekaniske ukrudtsrenser.  

02:51

Se indslaget med Michael Rohr her. 

Luk video