Lærlingen og læremesteren vinder begge VM guld

Casper Steinfath og Christian Andersen har et tæt forhold, som lærermester og lærling, og nu har de begge vundet VM guld i Stand Up Paddle.

De to klitmøller-surfere Casper Steinfath og Christian Andersen er vendt tilbage til Klitmøller efter VM i Stand Up Paddling. Her mødte TV Midtvest dem foran fjernsynet, hvor de sad og så nærmere på bedriften.

quoteJeg kunne slet ikke tro det

Christian Andersen

- Jeg får helt gåsehud af at se det, Casper Steinfath.

- Jeg kunne slet ikke tro det, tilføjer Christian Andersen.

Begge kan nu kalde sig verdensmestre for henholdsvis seniorer og juniorer. Og de to surfere har et helt specielt bånd - man kan faktisk nærmest kalde dem lærermester og lærling.

Casper Steinfath er lærermesteren, som tidligere har vundet flere VM-medaljer, og taget turen tværs over Skagerak på et paddleboard. Mens Christian Andersen er den unge, som for bare to år siden drømte om en top femten placering engang i fremtiden.

Casper Steinfath vil være den første i verden, der krydser Skagerrak på et surfbræt. Det er en tur på 145 km fra Hirtshals til Kristiansand. Vi var med på turen og fulgte hans op- og nedture gennem de 18 timer og 26 minutter det tog at padle turen.

Har fulgtes ad

Der er otte års forskel på de to surfere. Christian Andersen er 18 og Casper Steinfath 26. Og deres historie går langt tilbage, helt tilbage til dengang læremesteren skubbede lærlingen ud bølgerne for ti år siden.

Derfor var det da også noget særligt at dele triumfen.

- Det var jo nærmest en drøm for os begge to, og han var så glad for, at jeg vandt. Så det var fedt at have ham med, det gav en kæmpe støtte, forklarer Christian Andersen.

Til VM i Stand Up Paddle Surf i Vorupør i 2017 var der fokus på Christian Andersen.

Måske kommende konkurrenter

Selvom de to surfere er tætte venner, så nærmer tiden sig, hvor de skal til at konkurrere indbyrdes.

- Jeg får også en motivation ud af, at der er en som ånder mig i nakken. Jeg ved, at hvis jeg ikke holder mig seriøs, så overhaler han mig, forklarer Casper Steinfath.

Og hvis man skal tro Christian Andersen, så er det allerede nu, at han ånder læremesteren i nakken.

- Jeg tror godt jeg kan slå ham, han bliver jo ældre. Men vi må se, fortæller Christian Andersen.

Det tager den garvede surfer med ro, og konkluderer:

- En god mester er kun en god mester når hans lærling overgår ham, lyder det fra Casper Steinfath.

Og hvem ved, måske sker det allerede næste år, for Christian Andersen er færdig med at konkurrere til juniorkonkurrencer. Fra næste sæson deltager han som senior.

De to Klitmøller-surfere Casper Steinfath og Christian Andersen er vendt tilbage til Thy efter VM. Begge kan kalde sig verdensmester for henholdsvis seniorer og juniorer