Kjelgaard: Nødvendigt at lukke sygehus på Mors

Thisted Kommune bakker op om at lukke sygehuset i Nykøbing til fordel for at samle tropperne i Thisted.

Lene Kjelgaard (V) vil ikke hjælpe partikollegaen på Mors med at redde øens sygehus.

- Vi er nødt til at koncentrere kræfterne om Thisted. Jeg forstår godt, at borgmesteren kæmper sin sag på Mors, men vi har et meget lille akutsygehus i Thisted, lyder det fra borgmester Lene Kjelgaard fra Thisted Kommune.

Onsdag har borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) fra Morsø Kommune ellers inviteret politikere fra Region Nordjylland og Thisted Kommune til møde i forsøget på at redde Nykøbing-afdelingen af Sygehus Thy-Mors.

Enig kommunalbestyrelse i Thisted

Emnet har været til drøftelse i kommunalbestyrelsen, og her er der enighed om ikke at tale for at redde sygehuset på Mors.

- Vi har et lille patientgrundlag på kun 70-80.000 borgere, så vi skal passe på med ikke at udtømme det. Det handler om at styrke sygehuset i Thisted, og det kan blandt andet ske ved at samle læger og sygeplejersker i Thisted, forklarer Lene Kjelgaard.

Politikere fra kommuner og region mødes på rådhuset i Nykøbing onsdag aften kl. 19, hvor borgmester Hans Ejner Bertelsen vil kæmpe for sit sygehus.

Det kan blive en svær opgave for Morsøs borgmester at samle de politiske kræfter i området til at kæmpe for sygehuset i Nykøbing

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.