Frustreret kørelærer overvejer at stoppe: - Nu er nok snart nok

Frustrationerne over manglende prøver er nu blevet så store hos den 56-årige thybo, at han helt overvejer at stoppe som kørelærer.

1:56
De lange ventetider på køreprøver rammer nu kørelærerne økonomisk og får flere til at overveje fremtiden
Foto: Jakob Fenger, TV MIDTVEST

Han har drevet Thy Køreskole i Thisted i 18 år.

Men nu er 56-årige Jeppe Sørensen tæt på at have fået nok. Problemerne med at booke tider til køreprøver tager modet fra ham.

- Jeg er nok nået dertil, hvor nok er nok, siger han.

Den erfarne kørelærer fortæller, at han lige nu har 25 elever, der venter på at komme til praktisk køreprøve. Men der er lange udsigter til, at de bliver udstyret med et kørekort.

Næsten ingen prøver

I løbet af de seneste fem uger er det kun lykkedes Jeppe Sørensen at booke fire praktiske køreprøver. Antallet af elever på hans venteliste fortsætter med at stige, og det betyder, at han har været tvunget til at geare ned.

- Jeg har tidligere kunnet køre 150 elever igennem om året. Nu skal jeg være heldig med at få 35 elever igennem på et år. Og hvis jeg stadig skal have brød på bordet, bliver det nogle dyre kørekort.

Hans frustrationer er nu så store, at han overvejer, om det er umagen værd at fortsætte i faget.

- Økonomisk er jeg ikke tæt på, men rent moralsk er jeg tæt på at stoppe, for jeg synes, at det er synd for kunderne. 

Ikke et enestående problem

Han er langt fra den eneste, der sidder med de samme oplevelser. Marianne Tollund fra Dansk Kørelærerunion i Viborg, forklarer at situationen presser kørelærerne økonomisk og psykisk over hele landet.

- Sådan har det været længe, så det er ikke enestående, og det er et landsdækkende problem, at vi alle sammen sidder og kæmper om de samme prøver, siger hun.

Det er blevet så slemt, at hundredevis af kørelærere sidste måned, så sig nødsaget til at gå på gaden.

- Vi forsøger via dialog med Færdselsstyrelsen at presse på og få dem til at forstå vigtigheden af, at det her det er et erhverv, som vi bliver nødt til at få løst problemstillingerne omkring, siger Marianne Tollund.

TV MIDTVEST har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Færdselsstyrelsen, men her havde de ikke mulighed for at stille op til interview.

Marianne Tollund sidder i hovedbestyrelsen i Dansk Kørelærerunionen.
Marianne Tollund sidder i hovedbestyrelsen i Dansk Kørelærerunionen.
Foto: Andrea Marie Marschall, TV MIDTVEST