Fotograf fangede nordlyset fra lænestolen

Amatørfotograf Kristian Amby fra Nors ville fotografere stjerner, men han kom hjem med nordlyset.

I 45 år har Kristian Amby fra Nors fotograferet på amatørniveau. Tirsdag aften fangede han det øjeblik med kameraet, som han kalder det mest specielle øjeblik.

- Det er nok ikke det bedste billede, jeg har taget, men det er det mest specielle billede, fortæller Kristian Amby.

Klokken 19.30 tirsdag aften ville amatørfotografen ud til Nors Sø, hvor han ville sætte kameraet til at tage 300 billeder på 2½ time. Kristian Amby ville lave et billede af stjernerne, hvor han sætter flere billeder sammen. Den metode får stjernerne til at stå som streger på himlen.

Fra stjernespor til nordlys

I mens kameraet arbejdede, tog fotografen hjem og satte sig i stuen, mens han tålmodigt måtte vente. Da han små tre timer senere skulle hente sit kamera, blev han dog en smule skuffet. Det var blevet overskyet, og det ville gå ud over de stjernebilleder, han havde glædet sig til at lave.   

Det er nok ikke det bedste billede, jeg har taget, men det er det mest specielle billede.

Skuffelsen blev dog hurtigt vendt til glæde. Da Kristian Amby kom hjem og fik lagt billederne på computeren, så han til sin store overraskelse, at kameraet havde fanget det særlige grønne lys, nordlyset.

Tredje gang er lykkens gang

Det er tredje gang Kristian Amby ser nordlyset. Første gang var for 50 år siden. Her fik han som barn et glimt af det. Anden gang var for 10 år siden, og tredje gang var så tirsdag. Tredje gang viste sig så at være noget helt speciel.

Amatørfotografen var spændt på at se, om han stadig kunne se nordlyset, når billedet havde været igennem behandlingsprogrammerne, som skal til for at lave stjernesporerne. Og dét kunne ses. Ikke nok med at Kristian Amby fik nordlyset, så fik han også stjernesporerne. Alt fra lænestolen i stuen i Nors. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Livsstil.