Flertal lukker børnehaver i Thisted

Beslutningen har været længe under vejs, men nu er det endeligt: Thisted Kommune lukker tre børnehaver.

Et stort antal tilhørere var tirsdag aften mødt op i byrådssalen i Thisted for at følge debatten om institutionslukninger. Men de måtte gå skuffede hjem. Med et snævert flertal besluttede byrådet nemlig at lukke tre børnehaver.

Der er tale om instituionerne Vorupør Børnehus, Kridthuset i Hillerslev og Skovly i Vester Vandet, der nu bliver tvunget til at dreje nøglen om. Derudover er det tidligere blevet besluttet, at Brombærhaven i Tingstrup skal lukke.

Lukningerne blev vedtaget med et snævet flertal på 14 for og 12 imod. Det var Venstre (med undtagelse af byrådsmedlem Peter Larsen), Dansk Folkeparti (med undtagelse af Ib Poulsen) og de to konservative medlemmer Kr. Yde og Povl Hvass Hansen, der stemte for lukningen.

Imod lukningen var Socialdemokraterne, Enhedslisten samt Dansk Folkepartis Ib Poulsen og Venstres Peter Larsen.

Børnehave- og skolelukninger har længe været på den politiske dagsorden i Thisted Kommune, og flere gange har forældre og pædagoger demonstreret mod lukningerne. I december barikaderede forældre sågar kommunens daginstitutioner.

Forløbet har budt på flere politiske kovendinger, fordi flere politikere har skiftet holdning under vejs. Men nu skulle beslutningen altså være definitiv, og poltikerne skal nu afgøre, hvad der skal ske med de tomme lokaler.

TV MIDTVEST har løbende fulgt med i sagen. Se indslag fra forløbet her på siden!

03:58 Luk video

02:18 Luk video