Færdsel ved ikonisk klint er nu delvist tilladt igen

Midt- og Vestjyllands Politi har ændret adgangsforbuddet ved Bulbjerg Klint, så man nu må færdes på den øvrige del af klinten. Der er dog fortsat forbud på den nordligste del.

Dette stykke af klinten faldt af i marts 2022 og ligger nu i vandet.
Dette stykke af klinten faldt af i marts 2022 og ligger nu i vandet.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Jyllands eneste klippe, der også kaldes for "Jyllands skulder", har været indrammet med minestrimmel siden 10. marts 2022, men nu er det igen muligt at besøge dele af Bulbjerg Klint.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

10. marts 2022 styrtede dele af kalkknuden ved Bulbjerg Klint ned, så i frygt for yderligere skred opfordrede politiet dengang folk til at holde sig væk fra området - og senere på måneden indførte Midt- og Vestjyllands Politi et midlertidigt adgangsforbud i området.

Men det forbud er nu fortid.

For selvom der stadig vurderes at være en fare for skred på den nordligste del af klinten, så har politiet nu givet tilladelse til færdsel på den øvrige del af Bulbjerg Klint.

Der er dog stadig forbud mod at færdes på den nordligste del af klinten frem til og med 1. april 2023.

Kortet her viser, hvor der fortsat er adgangsforbud.
Kortet her viser, hvor der fortsat er adgangsforbud.
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Fortsat risiko for skred

Det fortsatte forbud begrunder Midt- og Vestjyllands Politi med, at Naturstyrelsens oplysninger viser, at der er generel forhøjet risiko for skred ved den nordligste del af Bulbjerg Klint siden skredet 10. marts 2022. 

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Geo har på vegne af Naturstyrelsen vurderet risikoen for skred og har 23. november 2022 fremsendt en ny vurdering.

Af rapporten fremgår det, at en kalkblok på 40-50 kubikmeter har løsnet sig under skreddet den 10. marts 2022, og at den er i fare for at vælte hen over vinteren. 

Ingeniørerne vurderer også, at et udhængende kalkparti i forlængelse af det eksisterende skredområde nærmer sig en kritisk tilstand, hvor det kan styrte i havet, eventuelt i forbindelse med en storm fra nordvest. 

Adgangsforbuddet betyder, at det er ulovligt at færdes på det gældende område, og det straffes med en bøde, hvis man overtræder forbuddet.