Bølgeskvulp og fjordudsigt: Nu kan du få en nat til vands

I Thisted Kommune er det nu muligt at sove i en vandshelter. Borgmesteren håber, at det vil skabe fantastiske naturoplevelser for både lokale og turister.

En shelter vejer 12 tons, så det kræver store kraner at få den hejst ned i vandet.

Du har måske tilbragt en nat i en shelter i skoven, men hvad med en vandshelter? Hvis ikke, så har du nu mulighed for at prøve det fire steder i Thisted Kommune.

Og prisen? Nul og niks.

Borgmester Niels Jørgen Pedersen (V) er glad for, at det endelig er lykkedes at få projektet med vandsheltere, der har stået på siden 2018, i havn.

- Det er rigtig dejligt. Det giver nogle muligheder for overnatning for turister, der kommer til vores område. Men også for os, der bor i området, at vi får mulighed for at sove på vandet, siger han.

Tirsdag blev de første nye sovepladser hejst ned i havnen i Doverodde. Ole Pedersen var en af de lokale, der havde lagt vejen forbi for at se, hvordan det hele gik til.

- Det ser da godt ud. Det er da spændende, om der kommer nogen og sover der, siger han.

0:17
Selvom Ole Pedersen er glad for, at der sker noget i området, så har han ikke selv planer om at tage en nat til vands.

Flydende vandaktiviteter blomstrer op

Firmaet SF Pontona stod for at nedsænke de flydende sovepladser, og den vestjyske vind viste sig fra sin bidske side undervejs.

- Normalt er det forholdsvis nemt, når man har kraner til det. Men i dag har vi en 10-12-14 sekundmeter, og vi har et forholdsvis stort vindfang, så det kræver sit. Man skal være hurtig og passe på ikke at få fingrene i klemme, fortæller Henrik Breuning fra SF Pontoma.

Virksomheden har mange års erfaringer med at søsætte flydende konstruktioner. Det er dog nyt, at vandsheltere er en del af kataloget.

- Det er først lige begyndt. Vi har indtil nu lavet en del indenfor flydende saunaer og andre flydende aktiviteter. Men sheltere er forholdsvis nyt i Danmark. Det er blomstret op og blevet ret attraktivt. Det her er et af de spæde skridt for en ny form for sheltere, hvor man er på vandet, siger han.

Det klassiske udkig fra en skovshelter kan du nu skifte ud med vuggende bølger i Thy.

Virksomheden har mange års erfaringer med at søsætte flydende konstruktioner. Dog er vandshelterne et af de nyere produkter i kataloget.

- Det er først lige begyndt. Vi har indtil nu lavet en del indenfor flydende saunaer og andre flydende aktiviteter på vandet. Men shelters er forholdsvis nyt i Danmark. Det er blomstret op og blevet ret attraktivt, fortæller han.

Store forventninger til Cold Hawaii Inland

Udover de nye sheltere er en lang række andre projekter under Cold Hawaii Inland ved at blive færdiggjort.

- Tanken med Cold Hawaii Inland er at binde den hårde vestkyst sammen med den blide fjord over Vandet Sø. Få folk ud på vandet og benytte det vand vi har. Vi har nogle fantastiske naturgivende muligheder for at røre os, fortæller Niels Jørgen Pedersen (V), der er borgmester i Thisted Kommune.

Vandshelterne kan bookes af alle for et døgn ad gangen. Thisted Kommune forventer, at de vil være populære især i sommerhalvåret.

- Jeg tænker, at der bliver run på dem, siger borgmesteren.

Hele Cold Hawaii Inland-projektet er cirka to-tredjedele færdiggjort.