Asylcentre oversvømmes af tøj

Tøj i overflod. Masser velvilje. Og mange nye frivillige hænder. Det er virkeligheden for mange af landsdelens asylcentre i disse dage.

Tøj i overflod. Masser velvilje. Og mange nye frivillige hænder. Det er virkeligheden for mange af landsdelens asylcentre i disse dage.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er lige før, vi bliver begravet i donationer, og det er fantastisk, siger Inga Lissi Pedersen, der er servicemedarbejder på Asylcenter Hanstholm.

Det er den seneste tids massive dækning og i mange tilfælde også barske billeder af asyltilstrømningen i Europa, der har fået rigtig mange midt- og vestjyder til at hjælpe, hvor de kan.

Flere frivillige

Og det er ikke kun tøj, som mange mennesker gerne donerer. For alene de sidste to-tre uger er hele 15 nye frivillige kommet til i Asylcentret i Hanstholm, som nu tæller 53 frivillige medarbejdere.

- De ringer eller sender lange mails, hvor de spørger, hvordan de kan hjælpe bedst, forklarer frivilligkoordinator, Pia Keller Sørensen - og understreger, at de altid kan bruge flere frivillige.

I Holstebro har asylcentret været nødt til at opstille to tøjcontainere foran asylcentret, hvor de kan modtage noget af det megen tøj, der i disse uger vælter ind på centret.

- Vi har også inddraget legerummet, fordi vi simpelthen ikke har plads til alt tøjet, siger Karsten Paarup, der er afdelingsleder på Asylcentret i Holstebro.

Cykler er populære

Her er man meget glad for de mange donationer, der bliver solgt til beboerne til meget billige penge, hvorefter overskuddet bruges til ture for asylcentrets beboere.

Både i Hanstholm og Holstebro tager de fortsat gerne i mod donationer. Især er cykler en mangelvare.

- Vi ligger lidt udenfor byen, og det er rigtig populært, hvis man kan købe en cykel billigt, så man kan cykle ned og handle, fortæller Karsten Paarup.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.