Alligevel Cold Hawaii i 2014

Der bliver afholdt endnu en World Cup i Cold Hawaii. Foreningen bag surfing-begivenheden har netop fundet pengene til arrangementet.

Takket være massiv lokal opbakning er Cold Hawaii PWA World Cup tilbage i kalenderen for 2014. Dermed har situationen ændret sig markant siden januar 2014, hvor foreningen Friends of Cold Hawaii ellers aflyste begivenheden.

Grunden var et alt for spinkelt økonomisk fundament for begivenheden i 2014. Foreningen kritiserede dengang Thisted Kommune for ikke at støtte økonomisk, men der er altså sidenhen kommet penge fra anden side.

Lokal opbakning

Det er Thisted Forsikring, som gennem en 3-årig aftale har givet begivenheden en økonomisk saltvandsindsprøjtning.

- Cold Hawaii PWA World Cup bør fastholdes og udvikles. Det kræver, at et fundament etableres, og det kan og vil vi gerne medvirke til igennem en økonomisk håndsrækning, der kombineret med mange ildsjæles ihærdige indsats, sikrer begivenhedens bæredygtighed, siger Dennis Rene Petersen, der er administrerende direktør for Thisted Forsikring.

Også Thy-Mors HF & VUC har bidraget væsentligt til, at det, der for få uger siden så ud til ikke at kunne hænge sammen, nu hænger sammen.

- Fra august starter vi HF Cold Hawaii. Det er et nyt initiativ, som gør, at unge fra hele landet kan surfe og windsurfe og bo på surf-kollegium i Klitmøller samtidig med, at de får en solid gymnasial ungdomsuddannelse. Cold Hawaii PWA World Cup giver Thy-Mors HF & VUC en enestående mulighed for at synliggøre uddannelsen. Derfor er vi gået ind med et betydeligt sponsorat, siger rektor Jens Otto Madsen.

Glæde hos surfervenner

Tidligere på året meldte foreningen Friends of Cold Hawaii, som arrangerer PWA World Cup i Klitmøller, ellers ud, at man grundet manglende finansiering ikke så sig i stand til at gemmenføre dette års event.

- Vi er selvfølgelig fantastisk glade for den situation, vi befinder os i nu. Det, vi var overbeviste om ikke kunne lade sig gøre, kan nu lade sig gøre. At det lokale engagement har vist sig at være så stort, betyder meget for os. Vi kan stå sammen, når sagen er vigtig nok. Det er et tegn på styrke og sammenhængskraft eller slet og ret jysk vilje til at ville noget, som er ud over det sædvanlige, siger Troels Schwarz, der er konstitueret formand for foreningen.