Motorvej: Vejdirektoratet går imod kommunerne

Stik imod kommunerne og regionens anbefalinger indstiller Vejdirektoratet den billigste løsning til motorvejen imellem Holstebro og Herning.

Vejdirektoratet har lagt sidste hånd på sin indstilling til Herning-Holstebro motorvejen. Indstillingen lander midt imellem kommunernes og regionens ønske til motorvejen. Vejdirektoratet indstiller en linjeføring, nord om Herning og til Holstebro syd. I indstillingen peger Vejdirektoratet på en tosporet forbindelsesvej vest om Herning til sygehuset i Gødstrup.

- Det er ikke en god nyhed, men det er heller ikke noget, der behøver gøre den store forskel, siger Venstres trafikordfører Kristian Phil Lorentzen. Han har selv talt varmt for den dyreste løsning med motorvej hele vejen til Gødstrup og Holstebro nord. Han påpeger, at der i forbindelse med den nye Motorvej ved Silkeborg ikke blev lagt vægt på vejdirektoratets indstilling.  

- Det er trælst, men forventeligt, at vejdirektoratet anbefaler den lille løsning. Men det er nu op til os politikere at beslutte, hvad vi vil. Jeg holder stadig på at det en god ide at få vejen helt ned til sygehuset vest om Herning af hensyn til rekrutteringen af personale og til Holstebro nord for at mindske trafikken i Holstebro by,  siger Andreas Steenberg (R).

Kommunerne og regionens ønsker

Flere kommuner ønsker som Herning en linjeføring fra Gødstrup til Holstebro syd. Politikerne i Regionen og i kommunerne i Holstebro og Struer ønsker en løsning, der både går forbi det nye sygehus i Gødstrup og som lander ved Holstebro nord. Den løsning Vejdirektoratet nu har anbefalet.

Se Vejdirektoratets indstilling her.