Supersygehuset

Forsinkelser og sprængte budgetter: Se tidslinjen over det problemfyldte sygehusbyggeri

Supersygehuset i Gødstrup har været længe undervejs, og nu bliver åbningen yderligere udskudt. Få overblikket over sygehusbyggeriets mange krumspring her i artiklen.

3:20
Hospitalsledelsen overvejer nu at smide byggerådgivere på porten. Flere entreprenører står til en bod.

Byggeriet af sygehuset i Gødstrup har budt på den ene udfordring efter den anden, siden det første spadestik blev taget i 2012.

Forsinkelser og besparelser har plaget sygehusbyggeriet. Onde tunger ville mene, at det, der skulle have været et supersygehus, måske ikke er så ’super’ længere.

Oprindeligt skulle sygehuset have taget imod de første patienter i 2017, men åbningsdatoen er gang på gang blevet udskudt. Først til 2019 og så til slutningen af marts 2021.

Nu er byggeriet igen blevet forsinket.

Region Midtjylland oplyser i dag i en pressemeddelelse, at overdragelsen af nøglerne til bygningerne bliver udskudt med fire måneder – fra september 2020 til januar 2021.

Det betyder, at indflytningen først derefter kan gå i gang. Åbningsdatoen i slutningen af marts 2021 kommer dermed heller ikke til at holde stik, da Region Midtjylland forventer, at flytteprocessen vil tage omkring seks måneder.

En endelig dato for, hvornår Region Midtjylland forventer, sygehuset åbner for patienter, vil blive offentliggjort i oktober 2020.

Vigtige nedslagspunkter

I tidslinjen nedenfor kan du se nogle af de vigtigste nedslagspunkter i det lange forløb med sygehusbyggeriet.