Udbrændt og sunket motorbåd er hævet: - Det er en trist dag

En udbrændt båd, der senere sank i Oddesund Havn, er nu løftet på land.

John Hummelshøj er far til bådens ejer.
John Hummelshøj er far til bådens ejer.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

En motorbåd, der gik i brand under en fisketur, og som senere sank i Oddesund Havn, er nu hævet op, fortæller bådejerens far John Hummelshøj.

- Det er en trist dag, fordi vi har haft mange gode ture i båden, så det er synd, at den nu er en skrotbunke. Min søn har brugt meget tid på at sætte den i stand, siger han og fortsætter:

- Men heldigvis skete der ikke noget med nogen mennesker.

0:19
Sådan så det ud, da båden gik i brand nord for Oddesundbroen.

Det var John Hummelshøjs søns to kammerater, der var ude at fiske makreller, da båden pludselig gik i brand på åbent hav i fredags.

- De forklarede, at de var gået ud på dækket, og så begyndte det pludseligt at ryge inde fra styrehuset, og så blev der så meget røg, at de var nødt til at hopper over bord, fortæller han.

Vennerne svømmede selv ind på land, og de havde det efter omstændighederne godt.

Sank på ti sekunder

Da motorbåden var udbrændt på havet, blev den senere trukket ind til Oddesund Havn.

Her sank den dog natten til søndag, og derfor blev både brandvæsenet og beredskabet tilkaldt.

En indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen fortalte dengang, at det var ejeren af båden, der opdagede, at der var kommet vand i den.

- Vi kom først med en pumpe, så vi kunne pumpe vandet op. Men netop som vi begyndte at pumpe, kom der pludseligt meget vand ind, og så tog det ti sekunder, så sank den. Derfor tilkaldte vi Beredskabsstyrelsen, og så begyndte vi at lægge flere flydespærrer i, forklarede hun.

Ifølge John Hummelshøj skal båden nu køres til en plads for miljøfarligt affald i Struer, hvor forsikringsselskabet så skal undersøge den.