Ny hjælp til stammende børn og unge

Snart kan stammende børn i det vestjyske mødes i en ny gruppe med ligesindede til erfaringsudveksling og snak om hverdagen som stammer.

Der er ny hjælp på vej til vestjyske børn og unge, der stammer. Stammeforeningen i Danmark opretter nemlig en ny lokalforening med base i Struer.

Formålet er at række en hånd ud til stammende børn og unge i hele det midt- og vestjyske, lige fra Ringkøning til Thisted, Viborg og Herning. 

- Formålet er, at børn og deres forældre har brug for et sted, hvor de kan udveksle erfaringer, både i forhold til hvilken hjælp de har fået, og hvad de har haft glæde af at gøre. Måske kan de også udveksle idéer til teknikker, de kan bruge i deres hverdag, siger Maria Rønlev Berwald, der tale-hørekonsulent i Struer Kommune. 

I tyndt befolkede områder kan der være længere mellem folk, der stammer, og dem vil initiativtager Maria Rønled Berwald komme til undsætning.

- Jeg oplever, at det kan være rigtig svært at samle børn til et gruppetilbud i de små kommuner, fordi hver tale-hørekonsulent måske kun har et eller to børn, der stammer, i de små kommuner. Det kommer der jo ikke meget gruppe ud af, men hvis man nu kunne samles hen over kommunegrænser, så kunne man samle en gruppe, der giver mening, hvor de rent faktisk kan få noget udveksling igang, forklarer Maria Rønlev Berwald.

Søndag mødtes de relevante parter i Struer for tale om, hvad gruppens indhold skal være, og hvad deltagerne i gruppen gerne vil lave, når de efter planen skal til at mødes.  

Cirka 500.000 danskere stammer på et tidspunkt i deres liv, for over 50.000 går det aldrig væk.