Kapsejlads: Cold Hawaii Inlanders i yngre udgave

Topsejlerne fra Thisted sejler under navnet "Cold Hawaii Inlanders". I et forsøg på at nå til tops i 1. Division er yngre kræfter kommet ombord.

1:58
Thisteds mandskab i 1. division er midt i et generationsskifte.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Lørdag og søndag ligger Struer Havn vand til årets første sejlads i 1. division.

Landets allerbedste sejlsportsklubber kæmper om at komme bedst fra start i sæsonen. Og særligt holdet fra Thisted skulle lørdag kæmpe lidt hårdere end normalt.

Her var der nemlig nye og yngre sejlere i båden.

- Vi plejer at have en ung med og så to med grå hår i toppen. I år har vi to unge med, og så to lidt mere erfarne. Så for den her weekend er målsætningen helt klart at få sejlet besætningen sammen, siger Per Hovmark fra Cold Hawaii Inlanders.

De 18 hold skal igennem hele 24 sejladser i løbet af weekenden for at finde en vinder. Men for holdet fra Thisted er det i første omgang noget andet der tæller.

- Først og fremmest er vi glade for, at vi kan få nogle flere unge mennesker med ind på holdet. Når vi er der ude, om det er min dreng eller det er en anden ung mand, der går det bare stærkt, og vi gør det vi skal alle sammen, fortæller Per Havmark. 

Yngre kræfter har fået plads i båden hos Cold Hawaii Inlanders
Yngre kræfter har fået plads i båden hos Cold Hawaii Inlanders
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Der bliver kun afholdt fire liga-sejladser om året, og at årets første bliver afholdt i Struer vækker glæde i den lokale sejlklub.

- Det er jo en stor ære for os, at få lov at afholde sådan et stævne med de her både og med de bedste sejlere her i landet. Og så er vi forhåbentlig med til at sætte Struer på søkortet, siger formand Tommy Venø Jensen fra Struer Sejlklub.

Programmet for weekendens sejladser kan læses her.

Efter dagens sejlads ligger Cold Hawaii på en foreløbig 11. plads.