Investerer 50 millioner i nyt lydmiljø

En samlet investering på 50 millioner kroner skal skabe et helt nyt internationalt udviklingsmiljø for lyd i Struer.

Peter Petersen er direktøren som med 50 millioner kroner i ryggen skal gøre et nyt internationalt udviklingsmiljø for lyd til en succes i Struer.
Peter Petersen er direktøren som med 50 millioner kroner i ryggen skal gøre et nyt internationalt udviklingsmiljø for lyd til en succes i Struer.
Foto: Pressefoto

Struer tager nu endnu et skridt i ambitionen om at være verdenskendt som lydens by. Sound Hub Denmark er navnet bag et nyt internationalt udviklingsmiljø til 50 millioner kroner, der skal huse både iværksættere, forskere og etablerede lydvirksomheder.

quoteDet findes ikke magen til i hele verden

Peter Petersen, Direktør, Sound Hub Denmark

- Vores plan er at tiltrække iværksættere og virksomheder, der arbejder med lyd, både fra Danmark og hele verden, så vi får en klynge af lydvirksomheder her I Struer, som supplement til det som Bang & Olufsen og Harman Kardon allerede er i dag, siger den nykårede direktør Peter Petersen, mens han står i Bang og Olufsens tidligere udviklingsafdeling, der kommer til at huse det nye udviklingsmiljø. 

Med Sound Hub Denmark åbnes der ifølge direktøren for en unik deling af viden, kompetencer og testfaciliteter med virksomheder, iværksættere og institutioner, så der skabes grobund for iværksætteri, vækst og job.

Initiativet bakkes op af blandt andre Aalborg Universitet, Struer Kommune, Vald. Birn Holding og Færchfonden med ialt 50 millioner kroner.

- Vi forventer, at vi med etableringen af dette unikke lydinkubationsmiljø vil være i stand til at tiltrække virksomheder og partnere fra hele verden og skabe verdens førende lyd-udviklingscenter i Struer, der i forvejen er kendt som Lydens By. Dermed kan vi udbygge den eksisterende danske styrkeposition inden for lyd og akustik, understøtte jobskabelse og udvikle fremtidens iværksættere, lyder det fra Martin Vang Hansen, direktør i Færchfonden.  

Peter Petersen er tidligere teknologidirektør i Bang & Olufsen og har i mange år været direktør i udviklingsparkerne BusinessPark Struer og Nupark i Holstebro. 

Peter Petersen i et af de gamle testrum hos B&O's tidligere udviklingsafdeling i Struer. Nu skal lokalerne shines op, så det nye udviklingsmiljø kan åbne senere på året.
Peter Petersen i et af de gamle testrum hos B&O's tidligere udviklingsafdeling i Struer. Nu skal lokalerne shines op, så det nye udviklingsmiljø kan åbne senere på året.
Foto: Pressefoto

- Det findes ikke magen til i hele verden, men hvis jeg skal forklare det, så minder det netop om en business- eller udviklingspark, hvor man har en række etablerede virksomheder, man har iværksættere som får særlig gode vilkår, og her er det specialiseret i lyd alene, forklarer han.

Ud over iværksættere vil Sound Hub Denmark også arbejde på at tiltrække hold eller afdelinger fra eksisterende lydvirksomheder til at være en del af centeret og udvikle nye talenter, viden og innovation. Danish Sound Network er også en del af Sound Hub Denmark. De bidrager blandt andet med seminarer for specialister, konferencer og samarbejdsprojekter med universiteter, firmaer og organisationer i ind- og udland.

Det nye vidensmiljø slår efter planen dørene op efter sommerferien. Læs mere om Sound Hub Denmark her. 

0:45
Direktør Peter Petersen fortæller om ambitionerne for det nye udviklingsmiljø.